De ce orezul brun fierbe mai mult decât cel alb. Explicația științifică

Orezul fermentat ajută la reducerea colesterolului
Când vreți să gătiți orez e bine să știți că nu toate tipurile de acest aliment fierb la fel.

Când gătiți orez e bine să știți că un anume tip se fierbe mai greu. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică, pe pagina de Facebook a proiectului său Știință cu sare și piper, că orezul brun fierbe mai greu:

”Orezul brun are nevoie de mai mult timp pentru a fierbe, comparativ cu orezul alb? Orezul brun necesită de două până la trei ori mai mult timp de fierbere în comparație cu orezul alb. Acest lucru este cauzat de membrana exterioară (înveliș) a orezului brun, deoarece apa fierbinte trebuie să pătrundă această membrană pentru a ajunge la bobul de orez”.

Ar fi bien să fiți atenți la orezul fals. China produce anual peste 200 de milioane de tone de orez, fiind cel mai mare producător din lume. O mare parte din această cantitate este vândută magazinelor din toată lumea. Pe lângă faptul că orezul este crescut cu chimicale şi pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă că orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic.

Producătorii fabrică orezul amestecând amidon de cartofi cu plastic care este mai apoi transformat în nuclee de orez băgate într-un abur cu aromă de orez. După ce au investigat acest caz, doctorii ne avertizează că 3 porţii de orez fals conţin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic, potrivit realitatea.net. Din fericire există câteva trucuri simple prin care poţi detecta orezul fals: Toarnă o lingură de orez proaspăt în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic, conform lyla.ro. Dă foc la câteva boabe de orez. Dacă ard şi miros a plastic aruncă-l imediat! Această este probabil cea mai bună metodă de a detecta orezul din plastic.

Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele. Nu aveți nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea moale și tânără. E suficient să folosiți puțină făină de orez pentru asta. Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii. Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei. Făina de orez vă poate ajuta în aceste circumstanțe pentru a ajuta la desfundarea și închiderea porilor, blocând bacteriile. Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel