Această metodă simplă ne ajută să...
O cercetare îndelungată despre fibrilația atrială, o boală în care inima bate anormal, arată că europenii din țările mai bogate se îmbolnăvesc mai des de această afecțiune față de locuitorii statelor mai puține bogate. O altă concluzie a studiului a fost că femeile sunt mai afectate de fibrilația atrială decât bărbații.
Studiul a fost coordonat de cercetători de la Universitatea Victoria, Universitatea British Columbia, Victoria, Canada și Spitalul Universitar Croydon, Londra, Marea Britanie. Statele monitorizate timp de 28 de ani (1990-2017) pe această temă au fost: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Polonia, România, Suedia, Spania, Marea Britanie.
Motivele care au stat la baza acestor concluzii ar putea fi stilul de viață, obezitatea, consumul de alcool. Cercetătorii au analizat tendințele din cei aproape 30 de ani, au calculat raportul mortalitate-incidență împărțind numărul de decese la numărul de cazuri pentru fiecare țară. Și au observat o variație enormă între țări. Ratele de deces au fost cele mai ridicate în țările mai bogate, reflectând incidența în Austria, Danemarca și Suedia. Suedia a avut cele mai ridicate rate de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În Suedia și Danemarca, ratele mortalității nu au scăzut în urma creșterii inițiale, spre deosebire de ratele de incidență, și au fost printre cele mai mari din Europa până în 2017. Germania a avut, de asemenea, o creștere rapidă și susținută a ratelor de deces pe parcursul anilor 2000, în special la femei, arată un comunicat al Societății Europene de Cardiologie.
”Raportul deceselor cu cazurile de fibrilație atrială în Europa nu s-a îmbunătățit în timp și , în multe țări europene, este de fapt în creștere, în ciuda progreselor aparente în tratament și îngrijire. Credem că acest lucru s-ar putea datora diferențelor de stil de viață din țările vestice ale Europei occidentale, unde factori de risc precum obezitatea, consumul de alcool și comportamentul sedentar sunt mai răspândiți decât în țările mai puțin bogate din Europa de Est”, au opinat cercetătorii, conform sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...