De ce ne trosnesc articulațiile. Când sunetul este un motiv de îngrijorare. Tarek Nazer: Poate să fie distrugerea parțială a cartilajului

de ce ne troznesc articulatiile - FOTO: Freepik@
EXCLUSIV
De ce ne trosnesc articulațiile. Care este cea mai mare greșeală pe care o facem. Dr. Tarek Nazer ne-a explicat ce trebuie să știm despre acest fenomen zgomotos.

Trosnitul articulațiilor, cunoscut și sub denumirea de crepitus articular, este un fenomen destul de comun și, în majoritatea cazurilor, nu este asociat cu probleme grave de sănătate. Există mai multe motive posibile pentru care articulațiile pot trozni.

De ce ne trosnesc articulațiile

Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola care sunt principalele motive pentru care ne trosnesc articulațiile."

"Dacă pocniturile nu sunt dureroase, este o pocnitură normală, naturală, unde mișcările rapide fac bulele de gaz intraarticular să se spargă și să se audă acea pocnitură.

În cazul în care ele sunt însoțite de dureri sau simțim că freacă ceva, clar atunci vorbim de o patologie. Poate să fie chondromalacia, adică distrugerea parțială a cartilajului, care, prin frecare, se aud pocniturile respective sau chiar și senzația aceasta.

Însă, dacă vrem să prevenim, până și pocniturile nepatologice, care apar fără dureri, putem să facem exerciții de întindere, de streatching, de întindere musculară.

Automat, odată ce avem un mușchi și un tendon mai întins decât în mod normal, el nu mai freacă atât de mult un os și nu se mai sparg aceste bule. Astfel, dacă facem exercițiile de întindere, streatching, automat reducem din aceste simptome, iar dacă vrem să ajutăm și mai mult, putem să luăm suplimente.

Există tot felul de suplimente de colagen, acid hialuronic, vitamine, multivitamine, care ne ajută să reducem puțin din aceste zgomote sau pocnituri care apar nedureroase. Dacă sunt dureroase, clar sunt patologice", a explicat dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Vezi și: Sensibilitatea la frig, semn al disfuncției glandei tiroide. Ce probleme poți avea

Care este greșeala care duce la troznirea articulațiilor

Articulații dureroase - FOTO: [email protected]

Sedentarismul și lipsa de activitate fizică sunt unele dintre cauzele care pot duce la troznirea articulațiilor. Lipsa mișcării poate duce la atrofie musculară, scăderea flexibilității și creșterea riscului de dureri articulare. Exercițiile fizice contribuie la menținerea sănătății musculare și articulare.

"Exercițiile de streatching îți asigură o mobilitate mai bun, fiindcă noi, într-o activitate normală, orice articulație nu o folosești la raza ei maximă, nu o să ridici niciodată prea sus, să ai o rază de mișcare completă, decât dacă faci sport sau ai o muncă fizică care te forțează să faci lucrul acesta.

Vezi și: Trucul ingenios care te scapă de depunerile de săpun din baie. Folosește acest ingredient din bucătărie

Același lucru este valabil și la membrul inferior. Prin exerciții de streatching, noi ajutăm articulația să obțină o rază de mișcare mai mare și automat se întind tendoanele și mușchii.

Dacă vorbim de întărire musculară, atunci vorbim de exerciții specifice care, de obicei, se fac cu anumite greutăți sau cu greutatea corpului, în așa fel încât să supra solicităm puțin mai mult mușchiul față de o activitate normală, ca să îl ajutăm să se dezvolte, fiindcă el se dezvoltă în funcție de activitatea pe care o avem.

Dacă noi avem o activitate statică, stăm mult la birou și nu facem nimic, musculatura este dezvoltată doar ca să îți faci treaba asta și atât. Dacă tu vrei să crești, ori faci o activitate normală, ori faci sport. Sfatul meu este să faci cât mai mult sport. De obicei, la o persoană cu o greutate mai mare, se înțelege că nu fac sport și automat au mai des aceste pocnituri", a mai explicat dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel