De ce ne îngrășăm în timpul postului. Dr. Laura Ene: Sunt un pericol. Ne intoxicăm

post - FOTO: Freepik@drobotdean
Medicii atrag atenția asupra pericolelor potențiale asociate cu alimentele de post disponibile în comerț. Medicii nutriționiști au explicat cum ar trebui să arate, de fapt, un meniu de post sănătos, dar și care este greșeala pe care o facem în această perioadă și duce la acumularea de kilograme nedorite.

Alimentele de post pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dar impactul lor depinde în mare măsură de modul în care sunt alese, pregătite și consumate. Numai că ceea ce găsim pe rafturile magazinelor ne pune sănătatea în pericol.

Cum ar trebui să arate meniul unei zile de post

Potrivit dr. Laura Ene, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, însă mulți dintre noi ajung să se intoxice cu aditivii alimentari și alimentele procesate pe care le găsim în magazine. Într-o lume plină de E-uri și alimente procesate, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, însă, din păcate, mulți dintre noi aleg să se intoxice.

Vezi și: De ce mâncarea îți poate afecta somnul. Cum influențează alegerile alimentare odihna din timpul nopții. Ce alimente îmbunătățesc calitatea somnului

"Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.

Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete.

Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.

Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre", a spus dr. Laura Ene, medic nutriționist, la Antena 3 CNN.

Alimente de post - FOTO: Freepik@jcomp

Vezi și: Cauzele comune ale constipației și remedii de încercat acasă. Când să ceri ajutorul medical

Ce să evităm în perioada postului

"Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi", a mai spus dr. Laura Ene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel