De ce îți este mereu frig. 14 boli periculoase pe care le poți avea

De ce îți este mereu frig  - Foto: Freepick
De ce îți este mereu frig. Iată 14 boli periculoase pe care le poți avea.

Dacă vă întrebați de ce vă este frig, anemia ar putea fi o cauză. 

Anemia se produce atunci când nu aveți suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta în corp tot oxigenul de care are nevoie.

Vă simțiți obosit, slab, amețit și cu respirație sacadată.

De asemenea, vă este frig, în special la mâini și la picioare. Medicul dumneavoastră va găsi cauza și vă va spune dacă aveți nevoie de modificări în dietă, suplimente cu vitamine sau un alt tratament.

De ce îți este mereu frig. 14 boli periculoase pe care le poți avea


De ce îți este mereu frig. Hipotiroidismul

Este atunci când glanda tiroidă din gât nu produce suficient de mulți hormoni. Vă poate face excesiv de sensibil la frig.

De asemenea, puteți avea articulații dureroase, constipație, piele uscată și creștere în greutate. Simptomele pot dura ani până să fie diagnosticate. Hipotiroidismul poate fi cauzat de multe lucruri, inclusiv de boli sau tratamente pentru alte afecțiuni. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie tratamente cu hormoni pentru a-i înlocui pe cei pe care corpul nu-i produce.

De ce îți este mereu frig. Fenomenul lui Raynaud

Când îl aveți, vasele de sânge din mâini suprareacționează la temperaturi reci sau la stres. În timpul unui atac, care durează de obicei de la câteva minute la o oră, acestea restrâng și limitează alimentarea cu sânge.

Acest lucru poate face ca degetele de la mâini și de la picioare să fie reci și amorțite, iar acestea pot deveni albe sau albastre.

Pe măsură ce sângele se întoarce în aceste vase, mâinile și picioarele pot începe să vă furnice sau chiar să doară. Anumite medicamente pot ușura simptomele și pot preveni deteriorarea țesuturilor. Este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală dacă este vorba de un caz sever, potrivit WebMD.

De ce îți este mereu frig. Boală de rinichi

Diabetul și hipertensiunea arterială cauzează adesea boli renale. Deșeurile se pot acumula până la niveluri periculoase, deoarece rinichii dvs. fac o treabă proastă și nu filtrează corect sângele.

Asta poate scade temperatura corpului și poate provoca alte probleme. Boala renală este, de asemenea, legată de anemie, care vă poate face să simțiți frig chiar și atunci când este cald afară. Ameliorarea simptomelor se poate face cu tratament prescris de medic.

De ce îți este mereu frig. Diabetul de tip 2

Dacă aveți diabet de tip 2, este posibil să aveți, de asemenea, anemie și probleme cu rinichii și circulația, ceea ce vă poate face să simțiți frig.

Deteriorarea nervoasă din diabet vă poate lăsa de asemenea cu senzația de frig. Păstrarea glicemiei sub control cu modificări ale stilului de viață și medicamente, vă poate fi de ajutor. Discutați cu medicul.

De ce îți este mereu frig. Boala arterială periferică

Se întâmplă atunci când plăcile de colesterol îngustează arterele și îngreunează circulația în picioare și uneori în brațe. Dacă un picior este mult mai rece decât celălalt, mai ales dacă este, de asemenea, dureros, amorțit sau săbit, ar putea fi un semn al bolii.

Cereți ajutor medical de urgență dacă observați aceste simptome. Modificările în alimentație și exerciții fizice pot ajuta uneori, dar medicul vă poate prescrie medicamente și uneori o procedură sau o intervenție chirurgicală pentru a trata boala.

De ce îți este mereu frig. Anorexia nervoasă

Este o tulburare de alimentație care vă face să reduceți drastic numărul de calorii și vă poate face periculos de slab. Lipsa de grăsime corporală vă poate face să vă simțiți înfrigurat tot timpul, în special la mâini și la picioare. Această afecțiune vă poate pune viața în pericol.

Discutați cu un medic dacă credeți că dumneavoastră sau persoana iubită are această tulburare.

De ce îți este mereu frig. Gripă

Este cauzată de un virus care afectează întregul organismul, inclusiv nasul, gâtul și plămânii. Puteți face febră mare și puteți avea frisoane, împreună cu dureri de cap, dureri musculare, tuse și slăbiciune. Poate fi grav, în special pentru copii și la adulții în vârstă. Faceți un vaccin contra gripei anual pentru a vă proteja și a rămâne sănătos.

De ce îți este mereu frig. Neuropatie periferică

Dacă picioarele le simțiți reci, dar nu sunt reci la atingere, ar putea fi un semn al acestei afecțiuni. De multe ori pornește de la vârfuri și se apoi acoperă treptat tot piciorul. Se întâmplă atunci când o vătămare sau o afecțiune medicală vă afectează nervii. Diabetul este o cauză comună.

O puteți face, de asemenea, din cauza infecțiilor, a bolilor hepatice sau renale, dacă nu aveți un aport suficient de vitamine sau ați intrat în contact cu substanțe chimice toxice. Medicul poate trata cauza problemei.

De ce îți este mereu frig. Deficiența de vitamina B12

Poate produce anemie, ceea ce vă poate face să vă fie frig. Puteți obține vitamina B12 când mâncați pui, ouă și pește. Unele cereale și alte alimente sunt fortificate, de asemenea, cu această vitamină.

Rețineți că este posibil să nu obțineți suficient B12, chiar dacă mâncați mult din aceste alimente. Unii oameni au probleme de absorbție a vitaminei din cauza unei boli sau din cauza medicamentelor pe care le iau.

De ce îți este mereu frig. Deficența de fier

Fără cantitatea potrivită de acest nutrient, puteți face „anemie cu deficit de fier", ceea ce vă poate face să vă fie frig. Poate fi cauzată de pierderi de sânge, de o alimentație deficitară sau din cauza faptului că organismul nu o poate absorbi bine.

Cea mai bună sursă este carnea roșie, dar se găsește, de asemenea, în păsări de curte și pește. Se mai găsește în pâine și cereale fortificate cu fier, mazăre, soia, năut și legume cu frunze de culoare verde închis.

De ce îți este mereu frig. Hipopituitarism

Se întâmplă atunci când glanda pituitară nu produce suficient de mulți hormoni. Un simptom tipic este că ești sensibil la frig sau îți este greu să rămâi cald. De asemenea, puteți face anemie, vă puteți pierde pofta de mâncare și puteți slăbi câteva kilograme fără să vreți asta. Medicul vă poate sugera medicamente care să înlocuiască hormonii lipsă.

De ce îți este mereu frig. Medicamente

Unele medicamente vă pot face să vă simțiți înfrigurat, ca efect secundar.

Beta-blocanții, de exemplu, ajută inima să se relaxeze și oprește corpul să producă anumite substanțe chimice nocive ca răspuns la boli de inimă.

De asemenea, vă puteți simți amețit, obosit, puteți avea greață și mâinile și picioarele să vi se răcească. În unele cazuri, medicul vă poate sugera să schimbați medicamentele sau să reduceți doza.

De ce îți este mereu frig. Consumul de alcool

Alcoolul nu încălzește, deoarece face ca sângele să inunde vasele de sânge lărgite chiar sub piele. Dar temperatura corpului va scădea pe măsură ce sângele ajunge în vasele periferice de la suprafața pielii. 

Mai mult, alcoolul deprimă partea din creier care îți reglează temperatura. Pe vreme de îngheț, acest lucru vă poate provoca hiportermie, o afecțiune care vă pune viața în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel