De ce este bine să plângi? Explicația științifică

Indiferent dacă este vorba despre un film emoționant sau o ceartă cu partenerul, tot felul de evenimente cotidiene pot declanșa nevoia de a plânge. 

Evenimentul care declanșează dorința de a plânge nu trebuie să fie o experiență negativă, oamenii plâng de bucurie, precum și de anxietate, tristețe și mâhnire. În orice caz, plânsul poate apărea atunci când creierul nostru activează răspunsul la stres al corpului nostru.


Pentru a putea reveni la echilibru după un episod de stres, trebuie activat sistemul nervos parasimpatic, partea sistemului nervos care gestionează procesele corpului în timpul momentelor de rutină, fără stres. Experți susțin că plânsul poate activa sistemul nervos parasimpatic, pentru a readuce corpul la un anumit nivel de homeostază.

 

Plânsul face bine

 

Cercetările arată că plânsul poate să ajute corpul să revină la o stare constantă și stabilă după momentul  de stres. Plânsul activează sistemul nervos parasimpatic, ajutând organismul să se odihnească și să revină la homeostază, arată un studiu din mai 2014, publicat în Frontiers of Psychology.

Suprimarea plânsului poate, de asemenea, să împiedice organismul să revină la starea sa echilibrată.

Poate fi în regulă să suprimați plânsul temporar, dar corpul dvs. va rămâne în stres. Organismul care este expus cronic la stres are parte de efecte negative pe termen lung. 

 

Stresul cronic este asociat cu un risc crescut pentru o serie de probleme de sănătate, incluzând boli de inimă, anxietate, depresie, obezitate, probleme digestive și deficiențe de memorie și concentrare, potrivit Clinicii Mayo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel