De ce au cerut autoritățile din Vietnam să nu se mai consume carne de câine

Târguri      FOTO: pexels.com
Autorități pentru siguranţă alimentară din oraşul vietnamez Ho Chi Minh le-au cerut localnicilor să nu mai mănânce carne de câine.

Vietnam, carne, câine. Oficiali pentru siguranţă alimentară din oraşul vietnamez Ho Chi Minh le-au cerut localnicilor să nu mai mănânce carne de câine într-un efort de a îmbunătăţi imaginea naţională, relatează dpa, citată de Agerpres. "Este o recomandare, nu un ordin, aşa că nu am introdus amenzi", a declarat Phan Thi Hoai Tran, şeful Departamentului de Comunicare al Consiliului local de administraţie pentru siguranţă alimentară.

Deşi consumul de carne de câine nu este ilegal în Vietnam, câinii nu au fost niciodată incluşi în mod oficial pe lista animalelor a căror carne poate fi consumată ca hrană de către om, afirmă oficialul vietnamez. Riscurile pentru sănătate asociate cu consumul de carne de câine includ paraziţi care pot afecta organele interne, în timp ce substanţele chimice folosite pentru a ucide câinii ameninţă de asemenea sănătatea consumatorilor, a declarat profesorul Pham Khanh Phong Lan, şeful consiliului de administraţie, pentru presa locală.

"Consumul de carne de câine nu este un obicei sănătos, aşa că oamenii ar trebui să renunţe, în special în această eră a integrării la nivel internaţional", a declarat consiliul pe site-ul său săptămâna trecută.

Alianţa pentru Protecţie Canină din Asia a estimat că cinci milioane de animale sunt ucise şi mâncate anual în Vietnam. Consumul de carne de câine este mai frecvent în capitala Hanoi, care a încercat de asemenea să reducă acest obicei anul trecut. Se estimează că în capitala Vietnamului trăiesc aproape 500.000 de câini şi pisici, iar aproximativ 1.000 de restaurante şi magazine vând carnea acestor animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel