Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce au cerut autoritățile din Vietnam să nu se mai consume carne de câine
16 sep, 13:56
Autorități pentru siguranţă alimentară din oraşul vietnamez Ho Chi Minh le-au cerut localnicilor să nu mai mănânce carne de câine.
Vietnamezi la cumpărături  FOTO: pexels.com

Vietnam, carne, câine. Oficiali pentru siguranţă alimentară din oraşul vietnamez Ho Chi Minh le-au cerut localnicilor să nu mai mănânce carne de câine într-un efort de a îmbunătăţi imaginea naţională, relatează dpa, citată de Agerpres. "Este o recomandare, nu un ordin, aşa că nu am introdus amenzi", a declarat Phan Thi Hoai Tran, şeful Departamentului de Comunicare al Consiliului local de administraţie pentru siguranţă alimentară.

Deşi consumul de carne de câine nu este ilegal în Vietnam, câinii nu au fost niciodată incluşi în mod oficial pe lista animalelor a căror carne poate fi consumată ca hrană de către om, afirmă oficialul vietnamez. Riscurile pentru sănătate asociate cu consumul de carne de câine includ paraziţi care pot afecta organele interne, în timp ce substanţele chimice folosite pentru a ucide câinii ameninţă de asemenea sănătatea consumatorilor, a declarat profesorul Pham Khanh Phong Lan, şeful consiliului de administraţie, pentru presa locală.

"Consumul de carne de câine nu este un obicei sănătos, aşa că oamenii ar trebui să renunţe, în special în această eră a integrării la nivel internaţional", a declarat consiliul pe site-ul său săptămâna trecută.

Alianţa pentru Protecţie Canină din Asia a estimat că cinci milioane de animale sunt ucise şi mâncate anual în Vietnam. Consumul de carne de câine este mai frecvent în capitala Hanoi, care a încercat de asemenea să reducă acest obicei anul trecut. Se estimează că în capitala Vietnamului trăiesc aproape 500.000 de câini şi pisici, iar aproximativ 1.000 de restaurante şi magazine vând carnea acestor animale.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii