De ce apare monotonia în cuplu. Greșeala pe care o fac partenerii de viață. Radu Leca: Sunt schimbări

monotonia in cuplu - FOTO:stikabp
EXCLUSIV
De ce apare monotonia în cuplu. Care este cea mai mare greșeală pe care o fac partenerii de viață. Nu te-ai fi gândit la asta...

Monotonia în cuplu poate apărea din diverse motive. Schimbările hormonale pot influența nu numai starea emoțională a partenerilor, ci și structura feromonală, având un impact semnificativ asupra dinamicii relației lor.

De ce apare monotonia în cuplu

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, de ce apare, de fapt monotonia în cuplu. Odată cu creșterea timpului petrecut împreună în dormitor, aceștia ajung să miroasă la fel din punct de vedere feromonal, ceea ce poate duce la lipsa de chef sexual și la instalarea monotoniei în relație.

"Odată cu schimbările hormonale ale membrilor cuplului se schimbă și structura feromonală. Monotonia apare când subiectul își schimbă mirosul, respectiv calitatea feromonilor. Cu cât subiecții dorm mai mult împreună, cu atât ajung să miroasă la fel din punct de vedere feromonal și atunci apare monotonia și lipsa de chef sexual.

Una din soluțiile de prevenție ale monotoniei este reprezentată de dormitoare separate și doar, de cel mult două ori pe săptămână, atâta timp cât cei doi se întâlnesc pentru a face dragoste pot dormi împreună.

În rest, somnul este un act individual", a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Semnul care ne trimite la endocrinolog. Dr. Roxana Novac: Acum este momentul

Monotonia în cuplu - FOTO: Freepik@tsyhun

Alte motive care pot duce la "amorțeală" în cuplu

iața cotidiană poate deveni predictibilă, iar activitățile repetitive pot diminua noutatea și excitarea din relație. Atunci când partenerii nu comunică deschis despre nevoile, dorințele și așteptările lor, relația poate cădea într-o rutină plictisitoare. Presiunile vieții cotidiene, precum responsabilitățile profesionale sau personale, pot să diminueze energia și pasiunea din relație.

Când unul sau ambii parteneri nu se mai implică activ în relație sau nu mai își arată interesul reciproc, monotonia poate să apară. După ce o relație devine stabilă, unii parteneri pot cădea într-o rutină comodă, fără a mai investi efort în menținerea pasiunii și a excitației inițiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel