De Cartea Recordurilor: cel mai mare mozaic de baloane format de oameni, la Constanța

Baloane
Cel mai mare mozaic de baloane format de oameni va fi realizat la Constanța, unde va fi și un reprezentant al Guinness World Records. Participanții vor ține, preț de un minut, un balon colorat deasupra capului.

Cel mai mare mozaic de baloane, format din oameni, va fi realizat pe 30 august, la Constanța.  Peste 250 de oamei vor trebui să țină deasupra capului un balon, timp de un minut. Ei vor construi, astfel, un mozaic în formă de inimă verde, încadrată într-un pătrat alb. La încercarea de a intra în Guinness World Records va participa şi un reprezentant desemnat de instituţie pentru a supraveghea desfăşurarea evenimentului şi a omologa recordul.  

Evenimentul este organziat de HOSPICE, Casa speranței.

„După mai bine de 27 de ani în care a făcut istorie în domeniul paliaţiei din România şi a adus îngrijire gratuită şi alinare pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile şi pentru familiile lor, HOSPICE Casa Speranţei încearcă să stabilească un record mondial în faimoasa Guinness World Records”, se arată în comunicatul de presă al organziatorilor. 

Evenimentul va începe la ora 19:00 şi va fi urmat de un concert Live&Crunchy.

Prin acest eveniment, HOSPICE Casa Speranţei îşi propune să crească gradul de conştientizare în societate asupra importanţei îngrijirii paliative pentru adulţii şi copiii din România care suferă de boli incurabile.

Potrivit unui studiu realizat de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul experţilor locali şi internaţionali din domeniul paliaţiei, peste 172.000 de pacienți au nevoie anual de îngrijire paliativă. Documentul arată că, în 17 judeţe din ţară nu sunt disponibile niciun fel de servicii paliative. La nivel național există doar trei ambulatorii de îngrijire paliativă, servicii oferite de către HOSPICE Casa Speranței.

Totodată, există şi un deficit major de specialişti în acest domeniu.

HOSPICE Casa Speranţei este cea mai mare fundație din România care oferă gratuit îngrjire paliativă pentru persoanele diagnosticate cu boli incurabile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel