Această vitamină îți protejează...
Dana Săvuică, în vârsă de 52 de ani, este una dintre cele mai cunoscute vedete din România și nu s-a ferit niciodată să vorbească despre viața ei. Cu toate acestea, celebrul topmodel, una dintre cele mai râvnite și apreciate femei din showbizul românesc, a ascuns un secret incredibil.
Aceasta a mărturisit că, de un deceniu, trăiește cu teama de a nu fi diagnosticată cu cancer la sân.
Recent, într-un dialog emoționant cu Eugenia Șerban, vedeta și-a deschis sufletul și a mărturisit că de 10 ani de zile trăiește cu frica de a nu primi diagnosticul de cancer la sân și a povestit un episod delicat din viața ei în care a aflat că, în cazul ei, șansele de a contacta cumplita boală sunt mai mari decât la majoritatea populației, lucru descoperit în urma unor analize amănunțite.
"Când aveam în jur de 40 plus de ani, acum 10 ani în urmă, am trimis un test cu salivă la niște laboratoare, undeva în străinătate. Proba mea a ajuns la analiză în data de 10.10.2016, a fost evaluată strict pe ceea ce mi-am dorit eu să aflu despre sănătatea și corpul meu și despre genetica mea.
Am vrut să știu ce e cu mine. Am vrut să știu cine sunt. La ce este corpul meu vulnerabil.
Dau la pagina pentru gene relevante pentru cancer la sân.
Riscul dvs. de a dezvolta cancer la sân este, comparativ cu cel al majorității populației, cu 1,40 de ori mai ridicat. Deci eu sunt de la risc obișnuit spre riscul avansat. De 10 ani duc frica asta", a mărturisit Dana Săvuică în cadrul emisiunii pe care o găzduiește în mediul online.
Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a reduce riscul de demență. Contează mult și viteza
"Ajung acum la perioada aceasta a vieții în care corpul meu a început să sufere niște transformări, niște schimbări hormonale, niște probleme de sănătate, o spondiloză lombară cumulată cu una cervicală, adică niște lucruri care au dus la încetarea practicării sportului și a mersului la sala de fitness.
Schimbările hormonale nu au intervenit în stilul meu de viață, aici este vorba despre natura omului, adică așa ne-a lăsat natura. Înaintând în vârstă ai parte de aceste schimbări hormonale care nu ar trebui să ne sperie pentru că ele fac parte din viața noastră. Așa este omul construit, așa e corpul construit.
Eu, atingând vârsta de 50 de ani, am intrat într-o pre-menopauză... să nu ne fie teamă de acest prag, un prag psihologic în primul rând și să nu avem stres cu asta, pentru că intervin dureri de cap, o somnolență, insomnii, o stare de agitație, unele femei intră chiar într-o depresie și nu se mai cred femei. Sunt multe lucruri de care trebuie să ținem cont și e un șoc, pentru că sunt chestii noi care intervin în viața ta", a declarat Dana Săvuică, în exclusivitate pentru DC Medical, în urmă cu ceva timp.
"Apropo de longevitate, eu beau în fiecare zi apă cu conținut, extract pur de plante medicinale. Una dintre ele este cu rozmarin, iar una dintre proprietățile rozmarinului este de longevitate. A fost descoperită într-un sat din Italia, pe Coasta Amalfitană, în Acciaroli, acolo unde majoritatea oamenilor trăiesc peste 100 de ani, lejer. Și toată lumea își punea întrebarea: De ce? Cum reușesc oamenii ăștia?
Ei, se pare că ei beau, mestecă și bagă în mâncare rozmarin, uite așa, îl mestecă pur și simplu. Deci iată, natura de fapt, cea care ne-a creat, tot ea ne dă resursele necesare ca să trăim frumos, mult, bine, sănătos, dar pentru asta trebuie să ne informăm", ne-a mai spus vedeta.
Scopul examinării sânilor este de a determina dacă sânii sunt normali sau anormali. Dacă sunt anormali, pot fi indicate oricare sau toate următoarele: consult chirurgical, reexaminare la un alt moment al ciclului menstrual, mamografii și, eventual, ecografie.
Țesutul glandular suferă modificări de la naștere până la bătrânețe. La naștere, atât sânii feminini, cât și cei masculini conțin un sistem simplu de canale mari, dar fără lobulii. Canalele sunt căptușite cu epiteliu aplatizat și înconjurate de țesut colagenos. Odată cu debutul pubertății la femei, creșterea rapidă a epiteliului ductal și a stromei fibroase periductale mărește dimensiunea sânilor care sunt destul de fermi. Odată cu debutul maturității se dezvoltă lobulii adevărați și structurile acinare.
La sânul masculin nu se dezvoltă niciodată lobulii, astfel că bărbatul nu dezvoltă niciodată varietatea de cancer mamar numită lobular. În timpul sarcinii există o proliferare (înmulțire) marcată a elementelor glandulare care regresează la normal după sarcină și alăptare.
La menopauză are loc o involuție (regresie) continuă a structurilor mamare cu pierderea elementelor glandulare și atrofia sânului care rezultă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...