Cum tehnologia spune dacă o femeie va naște prematur sau nu

Când rămâi mai ușor însărcinată
O tehnică nouă le spune medicilor dacă o gravidă va naște sau nu prematur.

Cercetători de la Universitatea din Warwick au creat o tehnică care poate detecta o naștere prematură la gravide, cu o precizie de până la 73% luni înainte de naștere. Metoda are la bază tehnologia de ultimă oră de analiză a compușilor organici volatili, cercetătorii au „instruit” un dispozitiv, prin tehnici de învățare automată, să identifice modele de vapori chimici de la nașterea prematură folosind tampoane vaginale prelevate în timpul examinărilor de rutină.

Tehnica lor este detaliată într-o lucrare științifică și ar putea duce la un test de punct de îngrijire rentabil, non-invaziv, care ar putea face parte din îngrijirea de rutină pentru femeile identificate ca fiind expuse riscului de a se livra prematur.

Cercetătorii au analizat inițial compușii organici volatili prezenți în vagin pentru o afecțiune numită vaginoză bacteriană – care, conform unor studii, în sarcina timpurie, este asociată cu un risc crescut de a avea o naștere prematură, deși tratarea vaginozei bacteriene nu scade acest risc.

”Am demonstrat că tehnologia are o precizie bună a diagnosticului, iar în viitor ar putea face parte dintr-o cale de îngrijire. pentru a determina cine ar naște prematur”, susțin cercetătorii, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel