Cum slăbești la menopauză: 5 trucuri care îți vor face viața mai ușoară

Slăbit
Iată 5 sfaturi pentru pierderea în greutate pentru femeile aflate la menopauză.

Menopauza poate avea diverse efecte asupra organismului, fie că este vorba de bufeuri, creștere în greutate, dezechilibru hormonal etc. Creșterea în greutate în timpul menopauzei apare din cauza scăderii nivelului de estrogen, somn inadecvat, îmbătrânire etc.

Poate fi o provocare să slăbești în timpul menopauzei. Cu toate acestea, includerea anumitor alimente în dietă și adoptarea unor schimbări în stilul de viață poate ajuta la pierderea acelor kilograme în plus.

Iată câteva sfaturi pentru pierderea în greutate pentru femeile aflate la menopauză.

Somn suficient

Datorită tulburărilor metabolice și modificărilor corporale, este posibil să se perturbe tiparele de somn. Somnul insuficient poate fi, de asemenea, un motiv pentru creșterea în greutate. Așa că asigură-te că dormi suficient pentru a preveni creșterea în greutate.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: 5 alimente care îți vor menține rinichii sănătoși și funcționali. NU le evita

Dietă săracă în carbohidrați

Pentru a menține metabolismul și a pierde în greutate, o dietă săracă în carbohidrați este cea mai bună. Evită carbohidrații și consumă alimente bogate în proteine ​și grăsimi. Mănâncă alimente precum pește, ouă, legume, fructe, nuci, semințe, lactate bogate în grăsimi, grăsimi, uleiuri sănătoase etc.

Exerciții zilnice

Exercițiile făcute în mod regulat pot ajuta la reducerea greutății și la construirea mușchilor. De asemenea, antrenamentul de rezistență poate ajuta la îmbunătățirea pierderii musculare cauzate de vârstă și la pierderea acelei grăsimi încăpățânate din jurul abdomenului pe care o experimentează femeile aflate la menopauză.

Schimbări ale stilului de viață

Adoptarea unor schimbări în stilul de viață poate face minuni atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Fie că este vorba despre o schimbare în rutina zilnică sau care include exerciții, schimbările în stilul de viață pot fi extrem de eficiente în pierderea rapidă în greutate.

Alimente bogate în fibre

Consumă alimente precum varza de Bruxelles, semințele de in, avocado și broccoli, care sunt bogate în fibre, pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, pentru a reduce apetitul și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Află detalii AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel