Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Experții Food and Drug Administration (FDA) din SUA estimează că aproape 48 de milioane de americani se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza unor alimente contaminate cu germeni nocivi, iar unele dintre cauze ar putea să vă surprindă.
Deși majoritatea oamenilor știu că produsele de origine animală trebuie manipulate cu grijă pentru a preveni boala, alte produse pot, de asemenea, fi vinovat în focare de boală alimentară. În ultimii ani, Statele Unite au avut câteva epidemii mari de boli cauzate de fructe și legume contaminate - inclusiv spanac, pepene galben, roșii și salată verde.
Glenda Lewis, expert în boli care pot fi transmise prin alimente de la FDA, spune că produsele proaspete pot fi contaminate în multe feluri. În timpul fazei de creștere, produsele pot fi contaminate de animale, substanțe nocive din sol sau apă și o igienă precară în rândul agricultorilor. După ce se recoltează produsul, acesta trece prin mai multe mâini, crescând riscul de contaminare. Contaminarea poate apărea chiar și după achiziționarea produsului, în timpul preparării produselor alimentare sau prin depozitarea necorespunzătoare.
Dacă este posibil, expertul FDA vă îndeamnă să alegeți produse care nu sunt zdrobite sau deteriorate și asigurați-vă că articolele pre-tăiate - cum ar fi pungi cu salată verde sau felii de pepene - sunt fie refrigerate, fie păstrate pe gheață atât în magazin, cât și acasă.
- Spălați-vă mâinile timp de 20 de secunde cu apă caldă și săpun înainte și după prepararea produselor proaspete.
- Dacă apar pe produse pete negre sau porțiuni stricate, acestea trebuie tăiate înainte de spălare, pregătire sau de mâncare.
- Clătiți produsul ÎNAINTE să îl decojiți, astfel încât murdăria și bacteriile să nu fie transferate de pe cuțit pe fructe sau legume.
- Produsele, incusiv legume și fructe, se freacă ușor în timp ce le țineți sub apa curgând de la robinet. Nu este nevoie să utilizați săpun sau să spălați produsul, doar să-l spălați temeinic.
- Produsul trebuie uscat cu o cârpă curată sau prosop de hârtie pentru a reduce din bacteriile care pot fi pe el.
- Îndepărtați frunzele exterioare de la salată sau de la varză. Acestea nu se mănâncă.
Consumatorii ar trebui să păstreze produsele perisabile în frigider la sau la temperaturi mai mici, altfel se alterează, atrage atenția Lewis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Acesta este efectul nedorit al...
Ce trebuie să știi de antibioticele...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...