Acest semn subtil poate indica boala...
Cum se folosește, de fapt, hârtia igienică. Hârtia igienică folosită în mod greșit ”poate pune sănătatea în pericol”, avertizează un medic. Unii dintre obiceiurile noastre în baie ne-ar putea expune la bacterii periculoase.
Se crede că petrecem în medie trei ore pe săptămână pe toaletă. Cu toate acestea, unii oameni s-ar putea să nu folosească tehnica corectă de ștergere, cu consecințe potențial periculoase.
Potrivit unui medic, acest lucru ar putea de fapt să îți pună sănătatea în pericol.
Ginecologul Alyssa Dweck a dezvăluit că una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac la toaletă este să se șteargă de la spate în față. Prin aceasta, ai putea fi expus la bacterii dăunătoare și infecții.
În schimb, a spus că ar trebui să te ștergi de la față la spate - dinspre direcția uretrei către partea de jos.
”Există mult mai multe bacterii în zona rectală; de aceea vrei să eviți să tragi hârtia igienică în cealaltă direcție spre uretră. Aducând aceste bacterii înainte poate contribui la o infecție a tractului urinar (ITU)”, a spus dr. Alyssa Dweck, potrivit Express.
Infecțiile tractului urinar apar atunci când bacteriile pătrund în tractul urinar. Acestea pot fi dureroase, provocând o senzație de arsură la urinare și pot duce chiar la o infecție a rinichilor dacă nu sunt tratate.
Nu este doar tehnica noastră de ștergere care ne poate expune la probleme de sănătate. Cantitatea și tipul de hârtie igienică pe care o folosim pot influența starea noastră de bine.
Martin Richards, directorul experților în tehnologie igienică la SMARTi Environmental, a spus că ar trebui să folosești în medie până la 10 foi de hârtie igienică în cadrul unei singure utilizări a toaletei.
”Evident, asta poate depinde larg dacă este vorba de o urinare sau de o defecație, dar în esență încearcă să nu înfășori fire de hârtie igienică în jurul mâinii pentru a le folosi, deoarece asta poate fi un deșeu”, a spus Martin Richards.
Martin a mai spus pentru că ar trebui să închidem capacul toaletei după ce tragem apa. Motivul este cât se poate de lesne de înțeles.
”Fiecare toaletă poate avea până la 500.000 de germeni per inch pătrat de suprafață”, a explicat el.
FOTO: Freepik
Potrivit producătorului de hârtie igienică Cushelle, o persoană folosește în medie aproximativ șapte foi de hârtie igienică per șters. Cu toate acestea, oricâte foi ai folosi, întotdeauna asigură-te că te ștergi până când zona este curată.
Dacă rămâne o cantitate mică de fecale în urmă, poate provoca mâncărimi în zona respectivă. Experții mai sfătuiesc să nu folosești hârtie igienică parfumată. Deși miros frumos, coloranții și substanțele chimice folosite în hârtie nu ar trebui să vină în contact cu zonele noastre cele mai intime.
”Pentru ca hârtia igienică să fie parfumată, se folosesc substanțe chimice, iar acele substanțe chimice nu sunt bune pentru corpul tău”, a spus Catherine Rall, dietetician înregistrat.
În cele din urmă, este esențial să practici o spălare bună a mâinilor după ce vizitezi toaleta. Cu toate acestea, Institutul Național de Sănătate afirmă și că ar trebui să faci acest lucru înainte să mergi la toaletă pentru a evita problemele precum infecții ale tractului urinar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest semn subtil poate indica boala...
Îmbătrânirea accelerată și impactul...
Mamele care aleg ziua nașterii...
Această boală gravă o poți face chiar...
Reducerea consumului de alcool nu...
Tremuratul poate semnala o varietate...