Cum se face un detartraj cu dotări ultramoderne. Dr Anca Vereanu explică
10 aug, 23:48

Dr Anca Vereanu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Doctorița Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, cum se face corect detartrajul dentar.

Medicul Anca Vereanu, specialist stomatolog, a vorbit la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, despre schimbarea opticii detartrajului. 

Acest procedeu, spune medicul, se face de 2 ori pe an sau de 3 ori dacă bei multă cafea. Medicul Anca Vereanu povestește că în urma unei întâlniri cu o firmă ce vinde dotări stomatologice de ultimă oră a constat că s-a schimbat modul în care se face detartrajul.

”Înainte detartrajul - noi începeam să face detartrajul cu ultrasunet, după care terminai cu periajul; în plus se făcea profiget se numește - există un aparat care ”scuipă” presiune de apă cu o pulbere abrazivă care-ți face un fel de abraziune, cum facem pe față gomajul ca să ne dăm punctele negre jos. Așa e și pe dinte. E ceva abraziv, dar e cu presiune și-ți curăță foarte bine petele de pe dinte”, explică medicul specialist.

Discutând cu acest reprezentant, medicul Anca Vereanu mărturisește că a frapat-o că ”s-a schimbat optica detartrajului”.

G Ad:

”Nu se mai face mai întâi detartrajul ultrasonic, ci profigetul; cureți dintele de pete cu un fel de pulbere de nicip - pentru că foarte mulți pacienți nu au nevoie de detartraj ultrasonic. Și detartrajul ultrasonic făcut pe dintele care nu are tartru distruge dintele, îl zgârie. (...) Pacienții fumători care au o igienă foarte bună - n-au tartru, dar au dinții negri. E nicotină depusă, deci mai întâi cureți dintele de orice pată; tartrul care e foarte superficial zboară la acea sablare. (....) Și are o noimă și o logică. Care este dezideratul nostru? Să nu distrugi!”, subliniază medicul Anca Vereanu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri