Cum se face un detartraj cu dotări ultramoderne. Dr Anca Vereanu explică

Dr Anca Vereanu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Doctorița Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, cum se face corect detartrajul dentar.

Medicul Anca Vereanu, specialist stomatolog, a vorbit la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, despre schimbarea opticii detartrajului. 

Acest procedeu, spune medicul, se face de 2 ori pe an sau de 3 ori dacă bei multă cafea. Medicul Anca Vereanu povestește că în urma unei întâlniri cu o firmă ce vinde dotări stomatologice de ultimă oră a constat că s-a schimbat modul în care se face detartrajul.

”Înainte detartrajul - noi începeam să face detartrajul cu ultrasunet, după care terminai cu periajul; în plus se făcea profiget se numește - există un aparat care ”scuipă” presiune de apă cu o pulbere abrazivă care-ți face un fel de abraziune, cum facem pe față gomajul ca să ne dăm punctele negre jos. Așa e și pe dinte. E ceva abraziv, dar e cu presiune și-ți curăță foarte bine petele de pe dinte”, explică medicul specialist.

Discutând cu acest reprezentant, medicul Anca Vereanu mărturisește că a frapat-o că ”s-a schimbat optica detartrajului”.

”Nu se mai face mai întâi detartrajul ultrasonic, ci profigetul; cureți dintele de pete cu un fel de pulbere de nicip - pentru că foarte mulți pacienți nu au nevoie de detartraj ultrasonic. Și detartrajul ultrasonic făcut pe dintele care nu are tartru distruge dintele, îl zgârie. (...) Pacienții fumători care au o igienă foarte bună - n-au tartru, dar au dinții negri. E nicotină depusă, deci mai întâi cureți dintele de orice pată; tartrul care e foarte superficial zboară la acea sablare. (....) Și are o noimă și o logică. Care este dezideratul nostru? Să nu distrugi!”, subliniază medicul Anca Vereanu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel