Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Reprezentanții Asociației Americane a Inimii (AHA) recomandă oamenilor câteva sfaturi despre cum să aibă grijă de inimă în sezonul rece.
”Combinația dintre temperaturi mai scăzute și efort fizic crește volumul de muncă al inimii. Protejați-vă cu aceste sfaturi:
❄️ Faceți pauze frecvente când dați zăpada
❄️ Ar fi bine să știți semnele de avertizare pentru infarct miocardic și să nu așteptați să sunați la 112
❄️ Nu beți alcool înainte sau imediat după ce ați îndepărtat zăpada din curte
❄️ Întrebați medicul dumneavoastră înainte de a face mișcare în frig
❄️ Îmbrăcați-vă cu haine groase și purtați o căciulă
❄️ Ar fi bine să știți să acordați primul ajutor și sunați la 112”, recomandă AHA, pe rețelele sociale.
Unele cercetări arată o asociere între temperaturile joase și efecte negative asupra sănătății cardiovasculare. De exemplu, un studiu din 2018 din Suedia, publicat în JAMA Cardiology (link direct studiu), a constatat că mai multe atacuri de cord au avut loc în zilele cu temperaturi scăzute ale aerului, presiune scăzută a aerului, vântul cu o viteză mai mare și în cele în care soarele s-a arătat mai puțin.
Un studiu din 2016 din Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases (link direct studiu) a constatat că temperaturi medii mai scăzute ale aerului și variații mai mari de temperatură în 24 de ore au fost asociate cu o creștere a numărului de spitalizări pentru accident vascular cerebral.
Theresa Beckie, profesor la Colegiul de Nursing și Colegiul de Medicină Cardiologie de la Universitatea South Florida din Tampa, le-a îndemnat pe cei diagnosticați cu boli de inimă să fie deosebit de precauți la frig. „Un exemplu foarte bun este că au existat mai multe studii despre indivizi sedentari care dădeau zăpadă după o ninsoare abundentă”, a spus Beckie. „Acești războinici de weekend, dacă au boală cardiacă ischemică, au riscul de a precipita un atac de cord”.
Efortul brusc stimulează adrenalina și un răspuns la stres în organism care poate crește ritmul cardiac, a spus Beckie. „Deci, da, există un risc, dar nu se datorează atât frigului, ci activității fizice bruște de a-ți ține respirația, de a da zăpada și de a crea brusc stres asupra inimii”. Este încă important să rămâi activ iarna, deși prof Beckie a spus că oamenii ar trebui să fie atenți la starea lor fizică înainte de a se arunca direct într-o activitate prea obositoare. De exemplu, cineva care nu este la fel de activ ar trebui să ia pauze în timp ce curăța zăpadă de pe alee sau să plătească pe cineva mai în formă să facă asta. „Aclimatizarea este totul”, a spus Beckie. „Doar luați lucrurile încet”, a conchis ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...