Cum să slăbești sănătos fără să te înfometezi: secretul a fost dezvăluit

Consumul de fibre protejează sănătatea
Când vine vorba despre slăbit, gândul ne duce la diete drastice sau înfometare. Specialiștii însă ne spun că este un mic secret care ne poate ajuta s dăm jos kilogramele în plus, fără să ne înfometăm.

Orice început de an vine cu o dietă, după ce în perioada sărbătorilor în care excesele alimentare sunt obișnuite. Dietele însă nu sunt ușor de ținut, iar efectul lor este limitat. Specialiștii recomandă în locul dietelor dificile să încercăm un lucru mult mai simplu: să consumăm mai multă fibră pentru a pierde în greutate, a echilibra zaharurile din sânge, a proteja inima și a fi mai sănătoși. 
Fibra este componenta nedigerabilă a alimentelor pe bază de plante, cum ar fi fructele și legumele, leguminoasele, cerealele integrale și anumite semințe. Potrivit mai multor cercetări, consumul de mai multe fibre este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru sănătate. În plus, este mai ușor să vă concentrați doar pe acest lucru, decât să memorați o listă lungă de alimente pe care le puteți și nu le puteți mânca. 

Avantajele consumului mai mare de fibre

Sporește sănătatea intestinelor
Pentru început, fibrele vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv în mișcare, ceea ce înseamnă o rutină mai normală și mai puțină balonare. Și aflăm din ce în ce mai multe despre cum să ai un intestin sănătos poate avea un impact pozitiv asupra întregului corp - cum ar fi inima și creierul.

Protejează inima și echilibrează zaharurile din sânge
Fibrele ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului zahărului din sânge, ceea ce este esențial pentru diabetul zaharat - dar chiar dacă nu aveți, zaharurile stabile din sânge înseamnă niveluri stabile de energie. Și când vine vorba de sănătatea inimii, există un motiv pentru care Asociația Americană a Inimii recomandă să consumăm în jur de 25 de grame de fibre pe zi, noteaz eatingwell.com

Scad nivelul colesterolului
Fibrele acționează pentru scăderea nivelului de colesterol LDL, dăunător, stimulând în același timp colesterolul HDL util, care ne poate ajuta să menținem tensiunea arterială într-un interval sănătos, printre alte beneficii.

Face mai ușoară pierderea în greutate - și menținerea acesteia 
Și, în cele din urmă, dacă scăderea în greutate este unul dintre obiectivele dvs., fibra este alimentul nr. 1 pe care ar trebui să îl consumați mai mult pentru a slăbi în mod sănătos (1 până la 2 kilograme pe săptămână) și a-l menține pe termen lung. Nu digerăm fibre, așa că ceea ce consumați va fi eliminat în afara sistemului digestiv. Și se leagă cu unele calorii din alimente, astfel încât să absorbiți mai puține calorii în general. De asemenea, din moment ce nu îl digerăm și pentru că se mișcă încet prin sistemul nostru, o masă bogată în fibre ne va face să ne simțim mai plini pentru mai mult timp - fără a ne întoarce la frigider la o oră după ce mâncăm. În cele din urmă, concentrându-vă pe consumarea de alimente bogate în fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe și legume, leguminoase și semințe, veți mânca în mod natural mai puține alimente mai puțin sănătoase.

Iată cum să mănânci cu ușurință mai multă fibră

Începeți cu mese pe care le îndrăgiți deja
Gândiți-vă la ceea ce mâncați într-o zi și vedeți unde poți adăuga ceva mai multă fibră, ici și colo, sau să faceți un schimb de ingrediente - orez alb înlocuiți cu orez brun, pastele din făină albă le înlocuiți cu paste din grâu integral - pentru un impuls instantaneu.
Supa este un favorită pentru mulți, mai ales în lunile mai reci de iarnă. Din fericire, o mulțime de supe delicioase au deja o mulțime de ingrediente bogate în fibre. Supa de fasole, spre exemplu.
O porție de spaghetti cu carne pot oferi 9 grame de fibre, dacă pastele sunt făcute din grâu integral.
O porție de carne slabă de pui cu o garnitură va oferi și mai mult.
Preferați o cană de fulgi de ovăz dimineața? Dacă adăugați câteva semințe de chia se vor adăuga încă 7 grame de fibre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel