Cum să scapi de răceală cât mai repede posibil. Remedii pe care le ai deja acasă

raceala Foto: Freepik @wirestock_creators
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.

Vezi și: Antrenamentele pe stomacul gol: mit sau realitate în pierderea grăsimii. Motivul pentru care îmbunătățesc rezistența la insulină

Nu există încă un leac instant pentru răceala comună, dar există mai multe remedii care pot ajuta la scurtarea duratei răcelii. Unele dintre aceste remedii includ odihnă, consumul de lichide, medicamente, vitamina C, zinc și băuturi probiotice.

Irigarea nazală poate ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii comune, dar Food and Drug Administration (FDA) a emis un avertisment împotriva utilizării apei de la robinet pentru irigarea nazală. Utilizați numai apă distilată sau sterilă, apă de la robinet care a fost fiartă și răcită sau apă filtrată cu un filtru specific.

Odihna este esențială pentru recuperarea după o răceală. De fapt, a nu dormi suficient de zi cu zi vă poate crește vulnerabilitatea la răceli. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă odihnă suplimentară atunci când aveți o răceală.

Mierea este un remediu popular pentru tratarea simptomelor răcelii, deoarece conține compuși antimicrobieni care susțin funcția imunitară. Mierea poate ajuta copiii să doarmă mai bine prin reducerea tusei nocturne și calmarea durerilor în gât. Cu toate acestea, nu ar trebui administrată copiilor sub 12 luni, deoarece poate provoca botulism.

Medicamentele fără prescripție medicală (OTC) pot ajuta la ameliorarea simptomelor precum tusea, strănutul, curgerea nasului, congestia, durerea în gât și durerea de cap. Aceste medicamente includ decongestionante, analgezice, antitusive și antihistaminice. Este important să consultați un pediatru înainte de a da unui copil orice medicament OTC.

Consumul abundent de lichide este, de asemenea, benefic pentru a scăpa de o răceală, deoarece acestea vă mențin hidratat și decongestionează pieptul și pasajele nazale. Medicii recomandă evitarea cofeinei și a alcoolului, deoarece acestea pot deshidrata și interfera cu somnul și recuperarea.

Suplimentele de vitamina C nu sunt susceptibile de a preveni o răceală, dar pot reduce durata și le pot face mai puțin severe. National Institutes of Health (NIH) recomandă administrarea regulată a aproximativ 200 mg de vitamina C, dar doze mai mari pot provoca efecte secundare.

Pastilele cu zinc au fost studiate timp de trei decenii, cu o reducere medie de 33% a duratei răcelii. Cu toate acestea, dozele din aceste studii sunt mult mai mari decât maximul zilnic recomandat de NIH. Dacă luați orice fel de supliment sau medicament, discutați cu un medic înainte de a lua zinc.

Echinaceea, un supliment pe bază de plante obținut din coneflower purpuriu, vă poate reduce ușor șansa de a dezvolta o răceală. Cu toate acestea, unele persoane care iau echinacea raportează efecte secundare nedorite, cum ar fi greață și diaree. Este important să consultați un medic înainte de a încerca echinaceea pentru a confirma că aceasta nu va interfera cu alte medicamente sau suplimente pe care le luați.

Citește și: Cafeaua turcească și ingredientul care ajută la prevenirea bolilor. Cum o prepari acasă

Foto: Freepik @vitoser2015

Siropul de soc negru este un remediu tradițional folosit pentru a combate răcelile în multe părți ale lumii. Un studiu din 2016, controlat cu placebo, dublu-orb, a arătat că cei care au luat suplimente de soc au redus semnificativ durata și severitatea răcelii față de cei care au luat un placebo. O revizuire din 2021 sugerează că suplimentarea cu fructe de soc poate scurta ușor durata și severitatea răcelii comune și a gripei.

Sucul de sfeclă roșie este un remediu natural care poate ajuta la reducerea simptomelor răcelii, în special pentru elevii cu astm. Sucul de sfeclă roșie este bogat în nitrat alimentar, care crește producția organismului de oxid nitric, care poate ajuta la protejarea împotriva infecțiilor respiratorii. Dacă sunteți predispus la pietre la rinichi, sfecla roșie conține oxalați, despre care se știe că contribuie la formarea pietrelor la rinichi.

Meditația poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății mintale prin meditație regulată. O aplicație de meditație ghidată vă poate ajuta să începeți procesul.

Probioticele vă pot afecta sănătatea intestinală, iar un studiu controlat cu placebo din 2021 a constatat că administrarea unui supliment probiotic zilnic a redus numărul de răceli și de răceli repetate pe care participanții le-au avut pe o perioadă de trei ani.

Răceala și gripa comune sunt infecții virale care cauzează simptome precum nas înfundat, congestie nazală, secreții nazale, strănut, dureri în gât, tuse, dureri de cap, dureri musculare, dureri corporale, febră, presiune la nivelul sinusurilor și modificări ale gustului și mirosului.

Acestea durează de obicei între 7 și 10 zile. Pentru a ameliora simptomele, hidratați-vă, odihniți-vă suficient și luați medicamente urmnd sfatul medicului.

Cele cinci etape ale unei răceli includ perioada de incubație, apariția și evoluția simptomelor, remisia și recuperarea.

Majoritatea persoanelor se recuperează după o răceală obișnuită în 7-10 zile, copiii având nevoie de până la 14 zile pentru o recuperare completă.

Tratamentul peste noapte poate fi dificil din cauza naturii virale a infecției. Cu toate acestea, există multe remedii pentru răceală și gripă care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine și să vă recuperați mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel