Cum să scapi de cearcăne. Dr. Dana Miricioiu: Luminează ochiul, schimbă aspectul feței

blefaroplastia - FOTO: Freepik@robertobaumgartel
EXCLUSIV
Cearcănele sunt zone întunecate sau umflate care apar sub ochi. Ele pot fi cauzate de mai mulți factori. Putem, însă, să scăpăm de acest aspect obosit al feței într-un mod simplu.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai subțire, ceea ce poate face vasele de sânge subiacente să devină mai vizibile, provocând aspectul cearcănelor. Lipsa de somn sau oboseala excesivă pot face ca pielea să devină palidă și să provoace umflarea ochilor, ceea ce accentuează cearcănele.

Sunt o serie de factori care pot contribui la apariția cearcănelor. Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV cum putem scăpa de cearcăne. 

"Blefarolplastia este o intervenție de remodelare a pleoapelor și de reîntinerire a pleoapelor. Prin această intervenție putem elimina excesul de piele care se acumulează de-a lungul anilor, atât la pleoapa superioară cât și la pleoapa inferioară. În momentul în care există ptoza pleoapei, apasă pe gene și face imposibilă activitatea de citit în cazul unor pacienți. 

În cazul acestora, intervenția de blefaroplastie este o intervenție funcțională. Sunt foarte mulți pacienți care au cearcăne. Cearcănele sunt anumite modificări la nivelul pleoapelor inferioare care constau în exces de piele, umflături la nivelul pleoapelor, dar au și culoare întunecată. 

În momentul în care pacientul dorește și îmbunătățirea umflăturilor, atât blefaroplastia superioară cât și cea inferioară putem elimina excesul de piele care atârnă la pleoapa superioară, dar care este proeminentă și la nivelul pleoapei inferioare.

Putem realinia musculatura pentru că odată cu înaintarea în vârstă, nu doar pielea se modifică și devine mai laxă, cade dar și structurile musculare devin mai laxe și colțul ochiului pică. Prin blefaroplastie putem ancora anumite structuri musculare, astfel încât să redăm ochiului forma și poziția naturală pe care o are", a explicat dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV.

Blefaroplastia, cum se realizează

În ceea ce privește procedura în sine, blefaroplastia este o intervenție ușoară, dar cu efecte vizibile.

"Blefaroplastia superioară o realizez cu anestezie locală, se realizează într-o oră și jumătate. Incizia se face în pliul superior al pleoapelor, rămâne o cicatrice extrem de fină, aproape invizibilă, iar recuperarea după intervenție este relativ rapidă. Putem avea ușoare edeme și echimoze care dispar între 3-7 zile.

Este o intervenție care luminează ochiul, schimbă aspectul feței. Această intervenție merită a fi făcută", a mai a explicat dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel