Cum să recunoști alergia la porumb în câteva minute

Alergia la porumb se poate manifesta în moduri diferite. Însă, cele mai cunoscute simptome sunt vărsăturile, diareea, urticaria și dificultăți dlee respirație. 

Alergiile alimentare sunt un grup de boli care apar atunci când sistemul imunitar reacționează la proteinele din anumite alimente. Mai exact, organismul recunoaște acești compuși ca fiind dăunători și, prin urmare, începe să răspundă negativ. Ai auzit de o alergie la porumb?

În unele țări din America Centrală, porumbul este o componentă de bază pentru prepararea diferitelor rețete tipice, cum ar fi tacos, quesadillas, printre altele. Este, de asemenea, utilizat într-o mare varietate de produse industriale. Cu toate acestea, la unii oameni, consumul său declanșează o serie de simptome corespunzătoare unei alergii.

Cât de frecventă este alergia la porumb?

O alergie la porumb se dezvoltă atunci când organismul nu recunoaște o proteină numită zeină. Acest lucru declanșează eliberarea de histamină și alte substanțe chimice care pretind că elimină substanța. La rândul lor, există o serie de manifestări clinice la nivel digestiv, respirator și cutanat.

Conform datelor Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACAAI), alergia la porumb este rară. Chiar și așa, poate apărea prin expunerea repetată la porumb sau prin ingerarea produselor derivate, cum ar fi sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, ulei vegetal sau amidon de porumb.

Diagnosticul poate fi dificil, deoarece simptomele tind să semene cu cele ale unei alergii la polen.

Ca o consecință a reacțiilor chimice care apar în organism, o alergie la porumb declanșează o serie de simptome comune. Adesea apar în câteva minute sau câteva ore.

Cele mai frecvente sunt următoarele:

Vărsături

Dureri abdominale și crampe stomacale

Indigestie și senzație de balonare

Diaree

Dificultăți de respirație

Urticarie (erupție pe piele cu mâncărime)

Umflături la nivelul feței

Ameţeală

Confuzie

Decolorarea pielii

Tuse repetitivă

Nod în gât

Voce răgușită

Scăderea pulsului.

În unele cazuri, poate apărea o afecțiune gravă, cunoscută sub numele de anafilaxie. Aceasta include simptome care pot pune viața în pericol, cum ar fi următoarele:

Umflarea bruscă a feței

Respirație dificilă

Confuzie și amețeală

Ritm cardiac crescut

Pierderea conștienței

Oboseală.

Modificări ale obiceiurilor alimentare

Potrivit Asociației Spaniole a Persoanelor cu Alergie la Alimente și Latex, următoarele produse conțin porumb:

Sosuri

Conserve de fructe

Carne preparată, cum ar fi hot dog și mezeluri

Băuturi îndulcite cu zaharuri din porumb

Făină de porumb

Amidon de porumb

Floricele de porumb

Griş

Margarină

Fulgi de porumb.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel