Cum să rămâi sănătos între Crăciun și Revelion. Ce pași trebuie să urmezi și ce să faci dacă ți-e foame: Ne simțim adesea flămânzi, leneși și obosiți

Cum să rămâi sănătos între Crăciun și Revelion - Foto: Freepick
Cum să rămâi sănătos între Crăciun și Revelion. Urmează acești pași și totul va fi bine.

Cum să rămâi sănătos între Crăciun și Revelion. Perioada dintre Crăciun și Anul Nou este un câmp minat de mâncare, festivități și alcool care vă pot scoate de pe cursul obișnuit.

Pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun, experții au împărtășit sfaturi de calitate pentru a rămâne sănătoși în timpul sărbătorilor, potrivit analizei realizate de Healthline.

Faceți alegeri sănătoase

Vei avea multe obligații în perioada sărbătorilor, dar supraalimentarea la fiecare petrecere sau adunare nu este una dintre ele.

"Când ți-e foame, ai tendința de a lua decizii proaste privind mâncarea. Așa că ia-ți o gustare și dă-ți timp să vezi ce alimente sunt disponibile și fă alegeri în funcție de ceea ce îți este poftă și de ceea ce îți dorești de fapt", a precizat Amy Shapiro, MS, RD, CDN, fondatorul și directorul real Nutriție NYC, scrie Healthline.

Shapiro recomandă umplerea a jumătate din farfurie cu legume de fiecare dată.

"Apoi luați cealaltă jumătate a farfuriei și împărțiți-o în sferturi. Un sfert pentru carbohidrati si un sfert pentru proteine. Acestea sunt porțiuni perfecte pentru a fi mulțumit, nu pentru a vă sătura", a spus ea. 

Rămâi hidratat

Este important să rămâi hidratat. Astfel, consumul de apă potabilă este o strategie sănătoasă pentru adunările de vacanță. Este recomandat să beți opt pahare de apă pe zi.

"Fără o hidratare adecvată, ne simțim adesea flămânzi, leneși și obosiți. Acest lucru ne poate face să pierdem antrenamentele, să gustăm din alimentele nesănătoase și să ajungem la excesul de cofeină. Scopul tău, de fiecare dată când ajungi la o gustare, ar trebui să fie să bei mai întâi un pahar cu apă", a menționat Shapiro. 

De asemenea, este o bună practică să stabiliți limite pentru băuturile alcoolice

"Limitați-vă aportul de calorii goale, cum ar fi alcoolul, care este zahăr pur și nu are valoare nutritivă", a declarat Adam Splaver, MD, FACC, FACP, FASE, RPVI, cardiolog în Florida și co-fondator al NanoHealth Associates.

Obțineți un somn bun

Un somn odihnitor poate face minuni asupra organismului. 

"Somnul suficient este esențial pentru o bună dispoziție, o sănătate bună și o perspectivă bună - exact ceea ce îți dorești în timpul sărbătorilor. 

Chiar dacă aveți planuri de călătorie de vacanță, asigurați-vă că vă faceți timp pentru somn. Tine cont de faptul ca consistenta este cheia, asa ca incearca tot posibilul sa iti mentii timpul regulat de culcare si de trezire, chiar si atunci cand calatoresti", a spus Cralle.

Menținerea unei rutine relaxante de culcare poate ajuta cu asta. Poate ajuta la trecerea minții și a corpului de la trezire la somn. 

Sărbătorile sunt și un prilej de stres. De aceea, trebuie să menținem un echilibru.

"Indiferent cât de ocupat ești, nu sta mai târziu sau te trezești mai devreme pentru a obține mai mult de făcut. O persoană bine odihnită se descurcă mai mult și o face mai bine decât o persoană de somn", a menționat Cralle. 

Faceți mișcare

Cea mai apropiată bandă de alergare poate fi la kilometri de locul în care vă aflați. Așadar, dacă ai un program de fitness programat în mod regulat, va trebui să fii creativ.

Asta s-ar putea traduce prin plimbări relaxante, dar în același timp energizante după mesele copioase din perioada sărbătorilor. 

"Sezonul de vacanță este plin de călătorii pe măsură ce mergem din oraș în oraș pentru a vedea prietenii și familia. Ca atare, accesul la sala de sport poate fi dificil. Încorporează mișcări de greutate corporală, cum ar fi genuflexiuni, exerciții pentru plămâni și nu numai", a declarat antrenorul personal certificat Jackie Wilson, fondator și CEO al studiourilor Nova Fitness din New York.

Fă tot posibilul pentru a obține timp de exercițiu. 

"Un antrenament modificat sau condensat este mai bun decât un antrenament ratat", a declarat Wilson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel