Cum să prepari cel mai sănătos smoothie plin de proteine și antioxidanți. Conține afine, banane și un ingredient la care nu te aștepți

smoothie Foto: Freepik @liudmyla_yaremenko
Descoperă o rețetă simplă cu ingrediente proaspete, pline de savoare, care îți oferă nutrienții necesari pentru a te simți plin de energie.

În lumea exercițiilor fizice și a nutriției, oamenii încearcă mereu să găsească cea mai bună combinație între gust și beneficii pentru sănătate. Shake-ul proteic cu afine, fasole, banane și lapte este un amestec puternic de arome și nutrienți care îți va alimenta organismul în timp ce îți va surprinde papilele gustative. Această băutură nu este doar gustoasă, ci și foarte bună pentru tine, deoarece este plină de proteine, vitamine și antioxidanți.

Banană

Banana din acest smoothie contribuie la o dulceață naturală a băuturii, precum și la o textură cremoasă și groasă la consistența smoothie-ului. Dacă dorești să folosești banană congelată, poți face acest lucru; dar, pentru ca smoothie-ul s-ar putea să aibă o consistență mai lichidă, va trebui să adaugi încă un sfert de cană de lapte în blender.

Bananele dau o textură cremoasă și o dulceață naturală smoothie-ului, oferind în același timp o doză sănătoasă de potasiu, vitamina C și fibre. Folosește o banană coaptă, tăiată în felii, pentru a spori consistența și aroma shake-ului.

Citește și: Diferențele nutriționale dintre alimentele proaspete și cele congelate. Care sunt mai sănătoase

Afine proaspete

Afinele care sunt proaspete sunt punctul culminant al acestui fel de mâncare. Pentru a pregăti fructele de pădure, mai întâi spală-le bine, trecându-le printr-o sită sau o strecurătoare cu ochiuri fine și apoi toarnă apă rece peste ele. Poți să folosești afine congelate în locul afinelor proaspete.

Fasole

Deși poate părea neconvențional, fasolea este o sursă fantastică de proteine vegetale, fibre și minerale esențiale precum fierul și magneziul. Încearcă pentru fasolea gătită și răcită, cum ar fi fasolea neagră, fasolea roșie sau năutul. Aproximativ 120 de grame de fasole gătită va fi suficientă. O altă alternativă pentru persoanele care nu au foarte mult timp la dispoziție este să folosească fasole albă la conservă.

Vezi și: Ce presupune dieta cu indice glicemic scăzut. Nu contează doar ce mănânci, dar și cum o prepari

Foto: Freepik @JPGArtHub

Lapte de migdale, lapte de ovăz sau lapte la alegere

Nu ezita să folosești orice lapte îți place pentru acest preparat. Laptele acționează ca bază lichidă și este o sursă de proteine, calciu și vitamina D. Alege tipul de lapte care se potrivește cel mai bine preferințelor tale, fie că este pe bază de lapte sau pe bază de plante, cum ar fi laptele de soia, de migdale sau de vacă. Pentru a obține consistența corectă, vei folosi în jur de 230 de ml de lapte.

Gheață

Adăugarea unei jumătăți de cană de gheață la aceste smoothie-uri îngroașă cu adevărat textura și le face foarte răcoroase și poate îmbunătăți aroma. Dacă folosești afine congelate, poți sări peste acest pas, deoarece acestea vor face ca smoothie-urile să fie suficiente din punct de vedere al nivelului de gheață.

Pudră proteică (sau miere)

Pudra proteică de vanilie este unul dintre ingredientele opționale care poate fi inclus în acest smoothie, deoarece nu numai că ajută la a-l face mai dulce, dar oferă și proteine, ceea ce ajută la a-l face mai satisfăcător și mai sățios. În funcție de preferințele tale, ești liber să folosești o pudră care să conțină colagen, zer sau proteine vegane.

Aproximativ 1 lingură (în jur de 20-25 de grame) ar trebui să fie suficientă. Este posibil să sări complet peste acest pas dacă nu îți place să folosești pudră de proteine. În acest caz, poți alege să îndulcești smoothie-ul adăugând una-două linguri de miere.

Ce poți să mai adaugi la smoothie

Pentru a da un plus nutritiv smoothie-ului de afine și banane, HealthySeasonalRecipes recomandă să adaugi unul sau două dintre următoarele ingrediente:

- 1 până la 2 lingurițe de semințe de chia

- 1 până la 2 lingurițe de semințe de in

- 1 lingură de unt de arahide sau un alt unt de nuci

- 3 linguri de ovăz (ovăzul rapid funcționează cel mai bine în smoothie-uri)

- Folosește apă de nucă de cocos, kefir sau kombucha în loc de lapte

- În loc de pudră proteică, adaugăo lingură generoasă de iaurt grecesc pentru un plus de proteine

Preparare

Pentru a face un smoothie de banane, taie banana în bucăți și combin-o cu lapte, afine, gheață și pudră de proteine, totul este foarte simplu și intuitiv. Adaugă orice alt ingredient opțional menționat mai sus și acoperă blenderul. Amestecă la viteză medie timp de 25 de secunde, până când nu mai sunt vizibile bucăți mari de coajă de afine sau bucăți de gheață. Toarnă smoothie-ul în două pahare și decorați cu fructe de pădure proaspete, dacă dorești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel