Cum să obții sprâncene de vis în 3 pași simpli. Greșeala pe care o faci mereu, care îți rărește sprâncenele. Vucetaj: Nu mai faceți asta! Sufocă foliculul

Cum să obții sprâncene de vis în 3 pași simpli - Foto: Freepik
Cum să obții sprâncene de vis în 3 pași simpli. Greșeala pe care sigur o faci mereu și care duce la rărirea sprâncenelor.

Importanța machiajului sprâncenelor poate varia de la persoană la persoană și depinde de preferințele individuale, aspectul natural al sprâncenelor și obiectivele estetice ale fiecăruia.

Cu toate acestea, pentru mulți oameni, machiajul sprâncenelor poate juca un rol semnificativ în aspectul lor general și în încrederea lor în sine.

Un machiaj corect al sprâncenelor poate transforma întregul aspect facial. Sprâncenele bine definite și îngrijite pot adăuga simetrie feței și evidenția trăsăturilor frumoase ale acesteia.

Dacă aveți sprâncene cu forme neregulate sau inegale, machiajul sprâncenelor vă permite să corectați aceste imperfecțiuni pentru a obține o formă mai armonioasă și plăcută.

Pentru mulți oameni, un machiaj reușit al sprâncenelor poate contribui la creșterea încrederii în sine și a stimei de sine, deoarece se simt mai bine în pielea lor și mai mulțumite de aspectul lor.

Gândire negativă: metode să-ți schimbi percepția. Mădălina Chițac: Încercăm să ne protejăm de durerea ce va urma

Rinita alergică: primul simptom care apare. Răzvan Hainăroșie: Problema apare cu polipoză nazală. Dacă NU trece după o săptămână, mergi la medic

Sania Vucetaj, expertă în machiajul sprâncenelor, care a îngrijit sprâncenele iconice ale unor celebrități precum Sarah Jessica Parker și Rihanna, a vorbit despre cei 3 pași importanți pentru a obține și tu sprâncene de vis. 

"Nu vă puneți creme, loțiuni, creme hidratante, fond de ten, protecție solară, seruri, uleiuri, orice pe sprâncene. Asta sufocă foliculul. De aceea ai parte de cădere, iar ele cad. Devin mai deschise la culoare", avertizează ea.

Dacă sprâncenele tale se recuperează după orice subțiere sau epilare excesivă, Vucetaj sfătuiește același lucru: "Trebuie să vă înconjurați sprâncenele cu produsul. Este nevoie de șase luni până la un an pentru a le crește la loc".

Cum să obțineți sprâncenele de vis acasă:

Pasul 1: Evaluați-vă forma

Respectați forma naturală a sprâncenelor. Folosind penseta ca ghid, țineți-o în dreptul sprâncenelor pentru a măsura de unde să începeți.

"Puntea superioară a nasului, o aliniezi cu penseta. Nu este în cea mai largă parte a nasului. Mulți oameni cred că este acolo, dar este podul superior", spune Vucetaj.

Pentru partea de sus a sprâncenelor, Vucetag recomandă să țineți penseta și să o aliniați în aceeași direcție până la vârf.

Cel mai simplu mod de a-ți găsi arcada? Luați un deget și trageți ușor în sus.

"În cazul arcadelor, trebuie doar să ridici ușor arcada. Te poate ajuta să îți dai seama cât de mult sau cât de puțin arc vrei să ai. Dacă vrei mai înalt, știi să faci asta", spune Vucetaj.

Pentru îndepărtarea firelor de păr rătăcite, penseta este cea mai bună soluție.

"Ideea de bază a pensatului este că tragi de rădăcină, iar firele de păr cresc mai târziu, în timp. Un aparat de ras este doar o soluție ușoară pentru o zi. Epilarea cu ceară îți întinde pielea. Înțepătura rupe firele de păr, așa că veți obține fire de păr rupte și încarnate. Așa că există motive pentru care rămân doar la tehnica de epilare. Precizia este totul. Până la ultimul fir de păr face o declarație", explică Vuetaj.

Pasul 2: Aliniați și ajustați

Modelarea se reduce la câteva reguli simple: forma naturală a sprâncenelor, îmbunătățirea a ceea ce ai deja și niciodată nu exagerați.

"Regula generală este ca la fiecare patru până la șase săptămâni să vă pensați. Nu mai mult de atât", explică Vucetaj.

"Oamenii încearcă să își dea seama prea mult de forme, iar cel mai bun pariu este să rămâi aproape de ceea ce ai. Doar o versiune mai curată și mai ordonată a acesteia. Asigură-te că îți place forma, iar apoi pensează doar câteva fire rătăcite în afara formei. Mai puțin înseamnă mai mult", a mai spus ea.

Cel mai important: îndepărtați-vă de oglinda cu lupă!

"Scăpați de orice oglindă de mărire, cel mai rău lucru din lume. Vezi prea mult. Se joacă cu tine. Sacrifici forma de dragul câtorva fire de păr pe care, în mod normal, oamenii nu le-ar vedea", adaugă ea.

Pasul 3: Umple-ți sprâncenele

Și, în cele din urmă, este timpul să le umpleți!

Pentru a păstra aspectul natural, evită o mână grea atunci când îți umpli centrul sprâncenelor.

"Oriunde este mai rar, adăugați doar un pic mai multă presiune. Trasează partea de sus a sprâncenei și trasează partea de jos. Dacă doriți o arcadă mai proeminentă, adăugați doar un pic mai multă culoare și periați-o prin ea. Umpleți ușor în mijloc. Așa faci să nu arate ca un tatuaj", spune Vucetaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel