Cum să fierbi oul perfect. Câte minute trebuie să stea, de fapt

Cum sa fierbi oul perfect - Foto: Freepick @timolina
Celebrul bucătar Jamie Oliver a dezvăluit cum se fierbe, de fapt, oul. Câte minute trebuie să stea la fiert.

Ouăle sunt unul dintre puținele alimente care ar trebui să fie clasificate drept "superalimente". Acestea sunt pline de nutrienți, dintre care unii sunt rari în dieta modernă. 

Ce beneficii au ouăle pentru sănătate

VEZI ȘI: Cele mai sănătoase două supe. Le-ai mâncat, dar habar nu aveai. De ce să nu mai pui niciodată smântână în supă sau ciorbă

Ouăle întregi se numără printre cele mai nutritive alimente de pe planetă, conținând câte puțin din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie. Ouăle îmbogățite cu Omega-3 și / sau ouăle de pășunat conțin mai mulți nutrienți.

Ouăle sunt bogate în colesterol, dar consumul de ouă nu afectează negativ colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor.

Consumul de ouă duce în mod constant la niveluri ridicate de colesterol HDL (colesterolul "bun"), care a fost legat în mod istoric de un risc mai mic de multe boli, potrivit Healthline.

Ouăle se numără printre cele mai bune surse alimentare de colină, un nutrient incredibil de important, dar pe care majoritatea oamenilor nu îl consumă suficient.

Consumul de ouă pare să schimbe tiparul particulelor LDL de la LDL mici și dense (rele) la LDL mari, ceea ce este legat de un risc redus de boli de inimă. Dar este nevoie de mai multe cercetări.

Aspirina (acidul acetilsalicilic): tot ce trebuie să știi înainte s-o mai iei. La ce ajută, de fapt. Stoicescu: NU are nicio legătură cu fibrilația atrială sau prevenția AVC cardioembolic

Antioxidanții luteină și zeaxantină sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și a cataractei. Ouăle sunt surse bune de ambii antioxidanți.

Ouăle îmbogățite cu Omega-3 și ouăle de pășunat pot conține cantități semnificative de acizi grași Omega-3. Consumul acestor tipuri de ouă este o modalitate eficientă de a reduce trigliceridele din sânge.

Ouăle sunt destul de bogate în proteine animale de calitate și conțin toți aminoacizii esențiali de care oamenii au nevoie.

Ouăle sunt foarte sățioase și pot reduce aportul caloric mai târziu în cursul zilei. Consumul regulat de ouă poate favoriza pierderea în greutate.

Cum să fierbeți oul perfect

VEZI ȘI: Paracetamol: pentru ce se ia și care e doza maximă pe ZI. Cihodaru: Atenție! 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale

Nu se poate obține ceva mai bun decât un ou bine fiert cu pâine înmuiată pentru micul dejun sau prânz. Fie că vă plac fierte moi sau tari, este ușor să le obțineți perfect cu ajutorul ghidului nostru util despre cum să fierbeți ouăle. 

Ouăle fierte tari sunt un aliment foarte bun de avut la îndemână, deoarece utilizările lor sunt atât de versatile. Nu numai că sunt super delicioase ca atare, dar sunt excelente în sandvișuri, tăiate în salate și reprezintă baza pentru toate ouăle devilled. 

Trucul pentru a obține ouă fierte tari excelente este să nu le gătești prea mult, ceea ce poate lăsa un inel gri în jurul gălbenușului și le poate face textura puțin cauciucată. 

Asigurați-vă că folosiți întotdeauna ouă de cea mai bună calitate. 

Alegeți ouă de la găini crescute în aer liber sau organice și optați pentru ouă mari pentru a vă potrivi cu timpii de mai jos.

Un sfat bun de reținut este că adăugarea unui mic vârf de cuțit de sare de mare în apa clocotită înainte de a pune ouăle în ea va ajuta la prevenirea spargerii lor.

Cum să fierbeți corect ouăle

Umpleți o cratiță mică până la din capacitate cu apă și aduceți-o la fierbere rapidă. Adăugați un vârf bun de cuțit de sare de mare și, folosind o lingură cu fantă, băgați ouăle înăuntru și afară și apoi coborâți-le în apă.

Scufundarea ouălor mai întâi ajută la prevenirea șocului provocat de schimbarea de temperatură, care uneori le poate face să se spargă. Aveți grijă să le coborâți încet, pentru ca cojile să nu se spargă pe fund.

Gătiți pentru următoarele perioade, în funcție de cum vă plac ouăle: 5 minute pentru ouăle fierte moi, 7 minute și jumătate pentru cele semi-fierte sau 10 minute pentru cele tari. Scoateți ouăle cu lingura și serviți-le cu pâine prăjită caldă, unsă cu unt, sau lăsați-le să se răcească înainte de a le decoji.

Deci, iată pașii foarte simpli pentru cum să fierbi ouăle exact așa cum îți plac ție. Urmați această abordare de fiecare dată și nu veți da greș. 

VEZI ȘI: Ce se întâmplă dacă dormi pe partea dreaptă sau pe burtă. Cea mai bună poziție de dormit pentru dureri de spate, de gât sau nas înfundat

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel