Cum să cureți perfect un ou fiert tare. 3 metode ușoare de a-i scoate coaja

Ou fiert tare. Foto: Pixabay
Îndepărtarea cojii unui ou fiert tare e o sarcină enervantă, mai ales când îți dorești ca oul să se curețe și să arate perfect. Iată trei metode garantate: 

Dacă vrei ca după ce i-ai scos coaja un ou fiert tare să arate perfect e bine să știi că cel mai bine se curăță ouăle care nu sunt foarte proaspete. Iată însă 3 moduri prin care să cureți perfect un ou fiert, indiferent de cât de proaspăt e. 

Metoda 1: Spargeți toată coaja

După ce fierbeți un ou tare îl puneți să se răcească în apă rece. Dar asta nu garantează că atunci când îl veți curăța, coaja se va desprinde ușor. Încercați să rulați un ou fiert înainte și înapoi pe o suprafață tare până când coaja este complet crăpată. Ar trebui să arate ca un mozaic înainte de a începe să o dezlipiți. Odată complet crăpată, începeți să vă curățați de capătul mai plat al oului - va ajuta la separarea pielii subțiri (membrana) de suprafața oului. Pentru a face lucrurile și mai ușoare, curățați-l sub apă rece. 

Metoda 2: Agitați

Această metodă este super-distractivă! Pentru a scoate coaja, puneți un ou fiert tare într-un borcan cu aproximativ un centimetru de apă în interior. Asigurați-vă că borcanul este închis etanș și începeți să agitați. Pe măsură ce scuturați borcanul, coaja oului se va sparge și apa va ajuta la slăbirea și îndepărtarea ei. 

Metoda 3: Folosiți o lingură

Pentru început, faceți o spărtură în coaja oului, lovindu-l de o suprafață dură. Apoi introduceți cu atenție o lingură între coajă și ou și rotiți până când coaja este complet separată. Coaja ar trebui să se desprindă ușor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel