Cum să avem grijă de creierul nostru. Dr Ursula Sandner: dă-ți voie să trăiești emoțiile negative!

Furie, critici
Dr Ursula Sandner îi sfătuiește pe oameni să nu îngroape în inconștient emoțiile negative. 

Dr Ursula Sandner susține că așa cum avem grijă de igiena corpului, așa ar trebui să facem curățenie și la nivelul minții.

”Viața de zi cu zi ne poartă prin tot felul de situații mai plăcute sau mai puțin plăcute și toate aceste întâmplări ne amprentează la nivel emoțional. Cu emoțiile pozitive ne descurcăm mai ușor, însă evenimentele care ne cauzează tristețe, furie, dezamăgire etc., sunt cele care ne pun probleme.

Uneori se întâmplă să nu avem timpul necesar să ne dăm voie să procesăm imediat ceea ce ni s-a întâmplat și avem tendința să îngropăm în inconștient aceste trăiri. În timp, inconștientul nostru devine supraîncărcat de toate aceste emoții neprocesate și ne va fi afectată starea generală (știi acele dimineți când te trezești și ești prost dispus aparent fără niciun motiv imediat?)

Pentru a menține "curățenia" la nivelul minții noastre este necesar să ne dăm timp să procesăm și să integrăm adecvat ceea ce ni s-a întâmplat. Tristețea, dezamăgirea, furia, nemulțumirea, frustrarea etc. îngropate "de vii" rămân la aceeași intensitate și în aceeași formă în inconștientul nostru.

Atunci când ți s-a întâmplat ceva ce te-a afectat la nivel emoțional, stai puțin timp cu tine, dă-ți voie să trăiești emoțiile respective, străduiește-te să înțelegi ce ți s-a întâmplat și de ce, și ce anume poți să înveți din asta, iar apoi mergi mai departe eliberat de povară.

Curățenia pe care o faci ori de câte ori este nevoie la nivelul minții tale este la fel de necesară ca și curățenia corpului sau a casei tale!”, notează dr Ursula Sandner pe Facebook.

CITEȘTE și: Prof. dr. Vlad Ciurea are ”10 porunci pentru creier”. Te țin departe de boli

Cunoscutul medic neurochirurg Vlad Ciurea are „zece porunci pentru creier”.

„Cine se trezește de dimineață, sănătos ajunge! - Este bine să ne trezim cât mai de dimineață. Dacă ne ridicăm la ora 9 sau 10 din pat, ne vom simți obosiți. În schimb, dacă procedăm ca și bunicii noștri, e mult mai bine. Este recomandat să ne băgăm la somn odată cu găinile, și să ne trezim odată cu cântatul cocoșului.

Aerul curat, sănătate pentru creier - Primul lucru care trebuie făcut dimineața, este să aerisim încăperea unde am dormit, și să ieșim pentru măcar cinci minute la aer curat. Creierul trebuie oxigenat cât mai bine. De evitat să mâncăm imediat cum ne-am trezit. Organismul nu reacționează foarte bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel