Cum să arăți mai tânără. Prof. dr. Ioan Lascăr: Dăm înapoi cu niște ani, chiar un deceniu sau doi. Estompăm ridurile

botox - FOTO: Freepik@olgakaposi-1
EXCLUSIV
Așa poți să arăți mai tânără și să scapi de ridurile care apar odată cu trecerea anilor.

Cum să arăți mai tânără fără să îți îngheți fizionomia sau să renunți la expresivitatea feței? În funcție de particularitățile constituționale și vârstă, fiecare persoană se confruntă cu transformări ale aspectului fizic. Însă, pentru a le gestiona într-un mod plăcut și natural, este esențial să adoptăm abordări non-chirurgicale. Astfel, injecțiile cu substanțe precum toxina botulinică devin o opțiune populară pentru estomparea ridurilor.

Prof. dr. Ioan Lascăr, specialist în chirurgie estetică, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt secretele unei îmbunătățiri a aspectului fără intervenții chirurgicale invazive.

"În raport cu vârsta, în raport cu particularitățile constituționale, fiecare dintre noi pe măsura acumulării anilor suferim anumite transformări. În funcție de felul în care încasăm aceste modificări, putem să considerăm necesar să îmbunătățim anumite aspecte. Asta poate începe de la vârste destul de tinere. Sunt persoane care la 20-30 de ani apelează la astfel de proceduri. Nu sunt proceduri chirurgicale, ci sunt nechirugicale.

E vorba de injecții cu diferite tipuri de substanțe care au ca agent toxina botulinică utilizată pentru îndepărtarea ridurilor cam la orice vârstă, dar uneori e folosită în exces", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca.

Vezi și: Cât zahăr trebuie să consumăm, de fapt. Dr. Florin Bălănică: Nu cred că ideea este de a renunța, ci de a-l controla

Aministrarea de botox, efecte 

Cu toate acestea, dozarea excesivă a acestei substanțe poate duce la înghețarea fizionomiei și la pierderea expresivității feței. Obiectivul principal al acestor proceduri este să estompeze ridurile și să ofere un aspect mai tânăr, păstrând totuși expresivitatea și caracterul natural al feței. Este important să evităm administrarea excesivă a substanțelor și să ne asigurăm că rezultatul final este unul armonios și plăcut.

Pe lângă estomparea ridurilor, aceste proceduri pot contribui și la îmbunătățirea altor aspecte ale feței, cum ar fi căderea pleoapelor sau asimetriile importante.

Injecții botox - FOTO: Freepik

"Obiectivul acesta este: să estompăm ridurile, să dăm înapoi cu niște ani, uneori chiar cu un deceniu-doi aspectul fizionomic, dar să păstrăm fizionomia, pentru că ne caracterizează felul în care transmitem mesajul, felul în care asociem mesajul verbal cu musculatura fizică. Ăsta este scopul ei. Mai pot genera căderea pleoapelor, asimetrii importante", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel