Cum ne dăm seama că avem o problemă la nivelul umărului. Dr Liviu Ojoga explică

Dr Liviu Ojoga. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Medicul Liviu Ojoga, șeful secției Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre patologia umărului la Interviurile DC News și DC Medical.

Medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador din București spune că umărul este cea mai mobilă, dar și cea mai instabilă articulație. ”Umărul este cea mai mobilă articulație din organism și fiind cea mai mobilă este și cea mai instabilă”, afirmă acesta.

Întrebat la Interviurile DC News și DC Medical care sunt primele semne care ne arată o problemă la nivelul umărului, medicul a răspuns:

Sanador

”Întotdeauna, primul semn este durerea. Fie că apare după un traumatism, fie că apare insidios și se acutizează, crește în intensitate în timp. Durerea este semnul principal. (n. r. durerea) Vine cu un grad de impotență funcțională de la parțială până la totală uneori”, spune doctorul Liviu Ojoga.

Dr Liviu Ojoga este medic primar cu specializare în Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic Sanador.

În video-ul de mai jos, acesta a detaliat și ce tipuri de afecțiuni pot să apară la umăr și din ce cauze, dar și cum ”îmbătrânesc” articulațiile sportivilor și care sunt cele mai frecvente afecțiuni la nivelul umărului: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel