Cum ne afectează știrile FALSE. Psiholog, explicații: Este vorba despre propaganda NEAGRĂ

Cum ne afecteaza stirile false - Foto: Pexels @AlphaTradeZone
Psiholog Cristina Zaharia a explicat cum ne pot afecta informațiile false apărute în mediul online. 

Psiholog Cristina Zaharia a mărturisit cum ne pot afecta informațiile false, care circulă în mediul online. În ultima perioadă, tot mai multe vedete au fost  declarate decedate pe rețelele de socializare. Acestea au răbufnit și au transmis mai multe mesaje dure celor care fac asemenea escrocherii. 

„Oamenii în general cred ceea ce văd. Este vorba despre propaganda neagră. Faptul că pe noi ne afectează emoțional ceea ce se întâmplă cu o vedetă sau cu o persoană care are o doză de popularitate este discutabil. Probabil afectarea este de scurtă durată, mai degrabă este vorba despre curiozitate. 

Cei care lansează aceste știri false probabil obțin trafic pe canalele pe care ei le manageriază și cel mai probabil este vorba și de un profit acolo. În caz contrar, există doar plăcerea de a induce în eroare”, a declarat psihologul Cristina Zaharia pentru SPECTACOLA.

Psiholog Cristina Zaharia: Acest gen de publicitate le-ar aduce atenția publicului

 

Psihologul Cristina Zaharia este de părere că există posibilitatea ca unele vedete să nu fie deranjate de aceste escrocherii, deoarece acest gen de publicitate i-ar putea aduce mai mult în atenția publicului. 

„Poate exista și o intenție de regenerare în cazul vedetelor care se confruntă cu aceste situații. Probabil există vedete care consideră că acest gen de publicitate le-ar aduce atenția publicului. Dar aici generalizăm și spunem că este probabil să se întâmple acest lucru”, a mai spus psihologul Cristina Zaharia. 

Florin Călinescu, declarat DECEDAT pe internet

Florin Călinescu nu s-a mai putut abține și le-a transmis un mesaj dur celor care au indus lumea în eroare cu informații false. Mai exact, în mediul online au apărut mai multe speculații, conform cărora actorul s-ar fi stins din viață. Fostul jurat de la Românii au talent a fost deranjat de zvonurile apărute și a ținut să liniștească pe toată lumea spunându-le că se află într-o scurtă la Dunăre și că este foarte bine. 

„Sunt între România și Serbia, un loc minunat drag mie și vreau să le spun tuturor cretinilor care vehiculează pe Internet faptul că sunt mort.

Uitați-vă! Sunt mort la mijlocul Dunării ca și Decebal și Traian, într-un loc pe care-l eu îl explorez de când sunt copil”,  a fost mesajul lui Florin Călinescu, într-un live pe pagina de Facebook.

Citește mai departe pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel