Cum îți dai seama că te iubește? Studiu: Ochii, cu adevărat poarta sufletului

Fericire
Pupilele ochilor se dilată din varii motive în cursul unei zile: de la lumină, medicamente până la emoții.

Pupilele, mici deschideri circulare care controlează câtă lumină intră în ochi, se dilată din varii motive: lumină, emoții, medicamente, atracție sexuală. Aceste modificări ale dimensiunii pupilelor sunt involuntare. Uneori, pupilele se vor dilata permanent în cazul unor boli – cum e aniridia congenitală -, alteori, pupilele își modifică dimensiunea pe parcursul zilei din cauza emoțiilor.

Unele studii susțin că dilatarea pupilelor este unul dintre aceste răspunsuri involuntare la excitare sau atracție (studiul, aici). O cercetare din 2012 (studiul, aici), pe 325 de bărbați și femei cu diverse orientări sexuale, a arătat că vizionarea de videoclipuri erotice a dus la dilatarea pupilelor participanților. "Echipa a arătat că bărbații bisexuali și femeile heterosexuale au avut pupilele dilatate ca răspuns la videoclipuri erotice care includeau persoane de orice sex. Un alt studiu, de data aceasta în revista Evolution și Human Behavior, s-a concentrat pe asocierile dintre dilatația pupilelor și atracția sexuală. Cercetătorii au descoperit că este posibil să se determine interesul sexual în funcție de mărimea și întunericul pupilelor. Mărimea pupilei pare să răspundă și la modificările hormonale", se arată pe medicalnewstoday.

Acesta din urmă studiu a subliniat că modificările hormonale (studiul, aici) ar putea influența excitația și dilatarea pupilelor. S-au găsit dovezi și că dilatarea pupilei poate indica încredere, dar și că acordarea atenției la ceva poate influența dimensiunea pupilei. Însă, mai multe cercetări vor fi necesare pentru a stabili dacă dilatarea pupilelor este un semn de atracție sau un rezultat al altor factori, cum ar fi hormonii sau răspunsurile involuntare corporale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel