Cum calmezi pielea arsă de soare. 5 metode secrete dezvăluite de medicii dermatologi

Foto: Freepik
Ce nu îți spune nimeni despre expunerea la soare. Cum să te protejezi de arsurile solare și cum tratezi pielea afectată de arsură.

Expunerea excesivă la soare fără o protecție adecvată precum îmbrăcămintea de protecție sau crema de protecție solară, poate duce la arsuri solare.

Este important să îți protejezi pielea de soare pentru a preveni arsurile solare și pentru a reduce riscul de cancer de piele sau îmbătrânire prematură a pielii.

În plus, este important să cauți zone cu umbră și să folosești cremă cu protecție solară, precum și ochelari de soare, astfel încât să stai cât mai puțin timp la soare.

Trebuie să vezi și: Afecțiunea ASTA te poate lăsa fără un rinichi! Medicul avertizează: E o chestiune de viață și de moarte. E o boala extrem de dură 

Foto: Freepik

Cele mai frecvente simptome ale unei arsuri solare pot include:

- Roșeață

Nu rata: 8 dintre cele mai frecvente locuri în care apare psoriazis

- Umflarea pielii

- Durere

- Bășici

- Febră

- Frisoane

- Slăbiciune, confuzie sau leșin

- Piele uscată, mâncărime și descuamare la câteva zile după arsură

Arsurile solare severe pot provoca deshidratarea unei persoane și chiar intrarea în șoc ce este caracterizat prin leșin, tensiune arterială scăzută și slăbiciune profundă. În acest caz, este necesară asistență medicală imediată. 

Potrivit Johns Hopkins Medicine, durerea este, de obicei, cea mai intensă la 6 până la 48 de ore după arsură. În timp ce simptomele unei arsuri solare pot fi temporare, leziunile pielii sunt permanente.

Pentru a ajuta la vindecarea și calmarea pielii arse, este important să începi tratamentul imediat ce observi arsura. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te retragi din soare și, de preferat, să stai la interior.

Citește și: Apa minerală, indicată pentru pierderea în greutate. Dr. Victor George: Scade pofta de mâncare, crește sațietatea

Ei bine, odată ce ești în interior, aceste sfaturi de la dermatologi te pot ajuta să ameliorezi disconfortul:

Foto: Freepik

1. Fă baie sau duș frecvent - acestea pot ajuta la ameliorarea durerii. Imediat după ce ieși din cadă sau duș, tamponează-te ușor pentru a te usca.

2. Aplică o cremă hidratantă care conține aloe vera sau soia - acest lucru poate ajuta la calmarea pielii arse de soare. Aplică-l în timp ce pielea ta este încă umedă după baie sau duș și ori de câte ori simți disconfort, notează American Academy of Dermatology Association.

3. Pentru a ameliora disconfortu, poți aplica loțiune calmantă, să pui un prosop umed și rece pe zona afectată sau să faci o baie cu ovăz coloidal.

4. Bea multă apă - pentru că o arsură solară atrage lichidul la suprafața pielii și departe de restul corpului. Consumul de apă suplimentară atunci când ești ars de soare ajută la prevenirea deshidratării

6. Dacă pielea ta face bășici, lasă-le să se vindece. Pielea cu bășici înseamnă că ai o arsură solară de gradul doi. Nu ar trebui să spargi bășicile, deoarece acestea se formează pentru a ajuta pielea să se vindece și te protejează de infecții, potrivit American Academy of Dermatology Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel