Criza de ulei, benefică pentru SĂNĂTATE. Ce este ACRILAMIDA

criza de ulei FOTO: Pexels @rodnae productions
Cum putem limita consumul de ulei de floarea soarelui și ce efecte are acesta asupra sănătății?

În viață este important să folosim neajunsurile în avantajul nostru. Mulți dintre noi se află în situația în care merg la supermarket și nu mai găsesc ulei. Acest lucru este determinat de frica românilor și de dorința lor de a face provizii în situațiile tensionate și incerte. În loc să disperăm, putem folosi lipsa uleiului în beneficiul sănătății noastre și să alegem să gătim la cuptor sau la aburi.

Uleiul de RAPIȚĂ, alternativa sănătoasă pentru uleiul de floarea soarelui. Ce BOLI tratează și cum te scoate din "CRIZĂ"

Efectele nocive ale prăjelilor

Majoritatea dintre noi folosesc uleiul pentru a prăji diverse alimente. Acest mod de a găti are numeroase efecte nocive pentru sănătatea noastră. Alimentele prăjite au un nivel crescut de calorii, contribuie la creșterea în greutate și cresc riscul apariției anumitor boli. Mai mult decât atât, se pare că prăjelile creează dependență, iar creierul nostru va cere din ce în ce mai multe alimente prăjite.

În urma gătirii alimentelor la temperaturi foarte crescute se elimină o substanță toxică. Aceasta poartă numele de acrilamidă și conform Healthline există asocieri între această substanță și diverse tipuri de cancer, precum: cancerul uterin, cancerul ovarian și cancerul de rinichi.

Totodată, pentru cei care folosesc uleiul de mai multe ori, trebuie specificat faptul că reutilizarea uleiului este extrem de nocivă pentru sănătate.

Grăsimile "rele"

Trebuie să ne amintim faptul că uleiul de floarea soarelui intră în categoria grăsimilor saturată, iar consumul crescut de grăsimi "rele" contribuie la apariția obezității și a bolilor de inimă. Acestea vor determina depunerea colesterolului pe vasele de sânge și vor crește riscul apariției aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, diabetului și infarctului miocardic. 

Grăsimile "bune"

Organismul nostru are nevoie de grăsimi pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor. Există alimente bogate în grăsimi "bune", precum Omega 3 sau diverse grăsimi nesaturate. Printre acestea se numără avocado, somonul, tonul, macroul, semințele, nucile și alunele. De asemenea, uleiul de floarea soarelui poate fi înlocuit cu uleiul de cocos sau cu uleiul de măsline.

Vezi și: Omega 3, grăsimea "MINUNE". Protejează INIMA și te scapă de RĂCEALĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel