Crește numărul bebelușilor cu stafilococ auriu MRSA infectați la Giulești
13 dec 2018, 12:28

Nou nascut
Numărul bebeluşilor care s-au născut la Maternitatea „Panait Sîrbu” şi apoi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu" prezentând stafilococ auriu MRSA a ajuns la 33. Alți 4 bebeluși, născuți la aceeași maternitate, sunt internați la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

Conform unei informări a Spitalului „Grigore Alexandrescu, „în perioada 10-13 decembrie au mai fost internaţi în această unitate medicală încă cinci nou-născuţi. În total, la acest spital, numărul bebeluşilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA) a ajuns la 33".

Dintre aceștia, însă, unii au fost externați după vindecare. „Astăzi mai sunt internaţi 7 bebeluşi cu 3 culturi în lucru. Total confirmaţi până acum – 33", se precizează în informare.

Alți patru la alt spital

Alți 4 bebeluși născuți la Maternitatea Giulești sunt internați la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu". Dintre ei, doar unul dintre bebeluşi prezintă semne cutanate de infecţie cu stafilococ auriu MRSA.

„Dintre ceilalţi trei copii, internaţi pentru alte simptomatologii, doi sunt purtători de stafilococ şi al treilea este în curs de testare", se arăta într-un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?