COVID-19, riscul de transmitere de la mamele însărcinate la nou-născuți. Studiu

Naștere
Oamenii de știință chinezi spun că infecția cu COVID-19 nu s-ar transmite de la mamele însărcinate la nou-născuți.

Patru bebeluși născuți într-un spital din Wuhan, epicentrul noului focar de coronavirus, nu au arătat semne de infecție și sunt sănătoși și astăzi

Cercetătorii chinezi raportează în revista Frontiers in Pediatrics că nu pare că infecția virală este transmisibilă de la mame însărcinate la nou-născuți.

Studiul este al doilea din China, realizat în ultima lună, pentru a confirma dacă mamele infectate cu boala (COVID-19) în timpul sarcinii și-au infectat bebelușii.

Toate cele patru mame din studiul actual, care s-a concentrat asupra sănătății nou-născuților, au născut la spitalul Wuhan's Union în timp ce erau infectate. Wuhan, din provincia Hubei, considerat epicentrul actualului focar care a îmbolnăvit mai mult de 100.000 de oameni în întreaga lume și a ucis mai mult de 3.400 - majoritatea din China.

Niciunul dintre sugari nu a dezvoltat simptome grave asociate cu COVID-19, cum ar fi febră sau tuse, deși toți au fost inițial izolate în unitățile de terapie intensivă neonatală și hrănite cu formula de hrănire. Trei dintre cei patru au fost testați negativ pentru infecția respiratorie în urma unui tampon de gât, în timp ce mama celui de-al patrulea copil a refuzat permisiunea pentru test.

Un nou-născut a prezentat o problemă de respirație minoră timp de trei zile, care a fost tratată prin ventilație mecanică non-invazivă. Doi bebeluși, inclusiv cel cu o problemă respiratorie, au avut erupții corporale care în cele din urmă au dispărut de la sine.

„Este imposibil de concluzionat dacă există o legătură între aceste alte probleme medicale și COVID-19. Nu suntem siguri că erupția s-a datorat infecției cu COVID-19 a mamei", a declarat co-autorul studiului, Dr. Yalan Liu, de la Universitatea de Științe și Tehnologie din Huazhong. De asemenea, lucrează și în secția de pediatrie de la Spitalul Union.

Toți cei patru sugari sunt sănătoși, iar mamele lor s-au recuperat pe deplin.

În studiul retrospectiv anterior, realizat pe nouă mame însărcinate infectate cu COVID-19, cercetătorii nu au găsit nici o dovadă că infecția virală poate trece la copil. Toate cele nouă nașteri au fost făcute prin cezariană. Trei dintre cele patru sarcini din studiul actual au fost, de asemenea, aduse la termen, prin cezariană.

„Pentru a evita infecțiile cauzate de transmiterea perinatală și postnatală, obstetricienii noștri consideră că secțiunea C poate fi mai sigură", a spus Liu. "Doar o mamă însărcinată a adoptat nașterea naturală din cauza debutului travaliului. Copilul a fost normal. Poate nașterea vaginală este sigură. Are nevoie de studii suplimentare."

În focarele anterioare de coronavirus, oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă de transmitere virală de la mamă la copil, dar SARS și MERS erau ambele asociate cu „boală maternă critică, avort spontan sau chiar moarte maternă", potrivit Liu.

La nivel global, aproximativ 3,4 la sută din cazurile de COVID-19 raportate au decedat, conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății. În comparație, gripa sezonieră în general ucide mult mai puțin de 1 la sută dintre cei infectați. Cu toate acestea, COVID-19 nu pare să se răspândească la fel de ușor ca gripa. Rețineți că ratele de transmitere și de fatalitate sunt în prezent supuse modificărilor și revizuirii, deoarece se fac mai multe cercetări asupra virusului.

Autorii au declarat că sunt necesare investigații suplimentare asupra altor aspecte ale potențialelor infecții cu COVID-19 la nou-născuți și copii. De exemplu, sensibilitatea testului actual de diagnostic pentru detectarea virusului este de aproximativ 71 la sută, deci sugerează evaluarea fiabilității acestuia la copii.

Spre acest scop, cercetătorii colectează probe suplimentare de la nou-născuți, inclusiv placentă, lichid amniotic, sânge neonatal și lichid gastric, printre altele, pentru a detecta posibili receptori ai virusului.

 

Studiul aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel