COVID-19: Peste 12.000 de noi cazuri de îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore

Foto Pexels
Au fost peste 12.000 de îmbonăviri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 75 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.069 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  75 decese, dintre care 11 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Se pare că, în cee din urmă, persoanele nevaccinate sunt mai predispuse la îmbolnăvire. 

Specialiști de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA susțin că persoanele adulte care nu sunt vaccinate anti-COVID au un risc de cicni ori mai mare să se îmbolnăvească.

”Adulții nevaccinați au avut un risc de infecție de 5 X mai mare în comparație cu adulții vaccinați cu schemă completă și rapel (booster). Un nou studiu publicat de CDC evidențiază că protecția împotriva infecției din perioada predominată de varianta Delta și în timpul apariției Omicron a fost mai mare în rândul persoanelor vaccinate cu schemă completă și rapel (booster), în special pentru persoanele cu vârsta mai mare de 50 de ani.

Concluzia: Vaccinarea a protejat împotriva infecției cu SARS-CoV-2, chiar dacă varianta Omicron a devenit predominantă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel