COVID-19, noi condiții la intrarea în Belgia, pentru persoanele care vin din România

COVID-19
Condițiile de intrare în Belgia au fost modificate. Astfel, toate persoanele care vin din anumite zone din România vor trebui să facă un test PCR și să stea 14 zile în autoizolare.

Condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei au fost modificate, potrivit unui comunicat de presă al MAE. Autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din anumite zone din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 1 august a.c., autorităţile belgiene au inclus în zona roşie următoarele regiuni din România:

Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu);

Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea);

Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman);

Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, măsura autoizolarii şi testarea sunt în competenţa autorităţilor regionale.

Informaţii detaliate sunt disponibile la următoarele link-uri:
Flandra: https://www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers;

Bruxelles: https://coronavirus.brussels/index.php/en/;

Valonia: https://www.aviq.be/coronavirus.html;

Comunitatea germanofonă: https://www.aviq.be/coronavirus.html.

Celelalte judeţe ale României rămân incluse în zona portocalie. 
MAE reaminteşte că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autorităţile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariţiei unor simptome specifice infecţiei cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

MAE precizează că Ambasada României la Bruxelles continuă dialogul cu autorităţile belgiene pentru clarificarea aspectelor referitoare la implementarea noilor măsuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel