COVID-19: Grecia introduce restricții severe pentru persoanele nevaccinate

Grecia. Foto: Pixabay
Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat o serie de restricții pentru cei nevaccinați, printre care interdicția de a intra, în spații închise, cu excepția localurilor pentru luat masa. Interdicțiile vor intra în vigoare în Grecia de luni, 22 noiembrie.

„Începând de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spații închise, cu excepția localurilor pentru luat masa”, a declarat premierul din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, într-un discurs adresat națiunii, îndemnându-și concetățenii să se vaccineze contra COVID-19 ca să nu ajungă în spital sau să nu intre sub incidența acestor restricții.

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spații închise pe baza unui test negativ.

„Este o acțiune iminentă pentru protecția” populației, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că "nouă din zece persoane" intubate în prezent în spitalele din țară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor țări europene, a amintit premierul elen, conform AFP și Agerpres.

Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați, a menționat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în creștere

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 de cazuri noi de COVID-19 o săptămână mai târziu și la 7.317 miercuri, potrivit bilanțului zilnic furnizat de organizația națională elenă de sănătate publică (Eody).

„A treia doză de vaccin este decisivă” mai ales pentru persoanele în vârstă, a subliniat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele în vârstă de peste 60 de ani nu va mai fi valabil la șapte luni de la ultima doză de vaccin.

Având în vedere reticența puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ținerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.

Purtarea măștii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în spații închise și în zonele pentru adunări în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel