Covid-19. Experții sărbătoresc progresul unui vaccin special: Se administrează intranazal, dar are totuși o problemă

Consiliul Național Spaniol de Cercetare Consiliul Național Spaniol de Cercetare avansează în crearea de noi vaccinuri împotriva coronavirusului. Specialiștii spanioli dezvoltă trei prototipuri care ar putea fi adăugate la portofoliul de vaccinuri pentru a imuniza populația.

Acum, experții din această țară au sărbătorit progresul unui alt ser foarte special, nu numai pentru că va fi administrat într-o singură doză intranazală, ci și pentru că, pe lângă protecția împotriva infecției, va preveni transmiterea.

În plus, acest vaccin ar putea fi unul dintre cele mai bune de pe piață și, astfel, va stimula semnificativ procesul de imunizare al societății, scrie 20min.s.

Totuși, va trebui totuși să așteptăm. Cel puțin un an, după cum au anunțat cercetătorii, care declară că, deși urgența situației a accelerat procesul, acest tip de studiu necesită o perioadă de timp. „Vom ieși mai târziu, dar cu totul actualizat”, spune unul dintre principalii cercetători, virusologul Luis Enjuanes, într-un interviu pentru CSIC.

În cadrul testelor, experții spanioli au încorporat mutațiile variantelor britanice, sud-africane și braziliene, pentru a face din prototipul lor un vaccin rezistent împotriva posibilelor tulpini. Acum există încă mai multe cercetări care să dovedească eficacitatea acestuia, însă descoperirile pe care le-au făcut în ultimele luni îi încurajează să sublinieze că „ar putea fi unul dintre cele mai bune vaccinuri împotriva SARS-CoV-2”.

De ce ar putea fi „unul dintre cele mai bune vaccinuri”?

Una dintre principalele particularități care îl diferențiază de altele, precum Moderna sau Pfizer, este că are capacitatea de autoamplificare. Cu alte cuvinte, doza de ARN care se injectează ar putea fi multiplicată de până la 5.000 de ori în corp. „Vaccinul nostru include un ARN foarte mare care poartă „motorul” pentru autoamplificare”, explică Enjuanes.

A doua caracteristică importantă este că generează o „imunitate sterilizantă”. Adică, persoanele injectate cu acest vaccin nu se vor îmbolnăvi de coronavirus, dar nici nu vor putea transmite boala. „Când am imunizat șoareci modificați genetic și am încercat să-i infectăm trei săptămâni mai târziu, virusul nu a putut intra deoarece erau foarte bine protejați”, explică virusologul CSIC.

Citește continuarea pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel