COVID-19: cum te protejezi când ieși să alergi

Sport
Specialiștii susțin că este bine să facem mișcare, dar recomandă luarea de măsuri de precauție când vine vorba de alergat afară.

Un kinetoterapeut de la Spitalul Sinai din Baltimore spune că ”este bine să alergați în timpul pandemiei coronavirusului - și în siguranță dacă luați măsuri de precauție”. Alergarea „poate oferi o anumită structură zilelor tale și poate construi o rutină care te poate ajuta să nu te simți plictisit sau nemotivat", a explicat dr Grace Neurohr, într-un comunicat de presă al spitalului, citat de webmd.

Alergarea, mai afirmă aceasta, ajută la eliminarea depresiei sau anxietății, îmbunătățește sănătatea inimii și plămânilor. Însă e bine să țineți cont de câteva lucruri: menținerea a 10 până la 12 metri de separare în timpul unei alergări, alegeți orele și rutele care sunt mai puțin probabil să fie ocupate, alergați pe trasee decât într-un parc sau pe un trotuar aglomerat, folosiți măști în zone aglomerate, alergați singuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel