COVID-19. Dr Virgil Musta despre știrea controversată legată de Nurofen: Nu sunt dovezi științifice, se poate administra

Medicament
EXCLUSIV
Dr. Virgil Musta a vorbit la Interviurile DC Medical și DC News despre știrile false care privesc folosirea Nurofenului în infecția cu COVID-19.

Dr. Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit la Interviurile DC Medical și DC News despre știrea care a făcut înconjurul lumii privind folosirea Nurofenului în infecția cu COVID-19.

Știra a apărut imediat după instalarea pandemiei în Italia, unde s-a spus că un mare număr de pacienți care au făcut forma gravă a bolii s-au tratat cu acest medicament. De aici, unii au tras eronat concluzia că medicamentul nu ar fi bun și, deși Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a infirmat vehement această informație, știrea s-a viralizat urgent.

Iată ce spune medicul despre folosirea Nurofenului în tratarea infecției cu coronavirus. „Din păcate, apar o serie de astfel de știri, unele mai bine documentate, altele din primul moment îți dai seama că e fake-news. În unele știri se spunea că nu e recomandabil să dai Nurofen, deoarece nurofenul permite receptorilor pe care se fixează virusul în celulă să fie exprimați și astfel ar favoriza această infecție, ceea ce nu s-a dovedit și, pentru că probabil a avut o viralizare foarte mare această știre, OMS a dat un comunicat în care spune că nu este verificată, nu sunt dovezi științifice suficiente petru această acțiune a Nurofenului, motiv pentru care se poate da antiinflamatorul în cazul în care este necesar pentru terapia unui sindromul respirator sau febril”, a precizat el.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel