Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Un studiu recent al unor cercetători din China a analizat evoluția a 94 de pacienți COVID-19 și a descoperit că au fost probabil cei mai contagioși chiar înainte sau pe măsură ce au dezvoltat simptome. Persoanele infectate, fără simptome, sunt probabil la fel de contagioase ca cele cu simptome, cum ar fi tuse uscată, febră și dureri, potrivit unor cercetări foarte timpurii, consideră William Hanage, un epidemiolog la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan.
O altă cercetare, realizată de The Lancet, care a analizat focarul pe măsură ce s-a răspândit de la Wuhan la Shenzhen, China, iar cercetătorii au arătat că reducerea timpului în care oamenii infectați au interacționat cu alții au redus răspândirea acestuia. Pe scurt, distanțarea socială a funcționat. Acest ultim studiu a arătat că 5% dintre persoanele infectate au avut cel puțin 2 săptămâni pentru a dezvolta simptome, ceea ce sugerează că ar fi putut fi infecțioase mult timp, susține webmd.
"În general, ne așteptăm ca, odată ce simptomele unui pacient se vor îmbunătăți, vor deveni mai puțin susceptibile de a fi contagioase cu alte persoane. Este greu de știut sigur când cineva nu mai este contagios, deoarece testele de diagnostic pot afla doar dacă cineva are particule virale în sistemul său. (...) În acest moment, nu este clar dacă detectarea materialului genetic al virusului înseamnă că virusul este încă viu și infecțios sau dacă testul detectează rămășițe ale virusului mort", spune medicul epidemiolog Anna Sick-Samuels de la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore.
Un alt epidemiolog - Michael Mina de la Școala de Sănătate Publică TH Chan din cadrul Universității Harvard - consideră că majoritatea oamenilor vor avea niveluri nedetectabile ale virusului la aproximativ 8-10 zile de la începerea simptomelor: "O regulă bună pentru acest virus ... este să aștepți aproximativ 2 săptămâni după debutul simptomelor înainte de a presupune că ești cel mai probabil că nu este transmisibil".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...