COVID-19 - BILANȚ: Peste 7.500 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Foto Pexels
Evoluția pandemiei arată că au fost raportate peste 7.500 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.687 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  68 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Numărul noilor cazuri este în continuă scădere. Deși în zilele de weekend se testează mult mai puține persoane și este fiesc ca numărul lor să fie mai mic, se constată o scădere și a incidenței, adică a cazurilor din ultimele 14 zile. Ieri, niciun județ nu mai avea creștere a incidenței cazurilor.

De altfel, medicul Radu Țincu de la secția ATI a Spitalului Floreasca crede că în curând va trebui să renunțăm la restricții, arătând că nivelul de imunitate colectivă ar trebui să fie undeva spre 80%.

"Este clar că după această pandemie va trebui să tragem niște concluzii și să putem să ne pregătim dacă în viitor vor mai fi astfel de amenințări. Este clar că unele dintre măsurile luate au fost greșite, dar trebuie să ni le asumăm și să spunem că nu au avut eficiența pe care noi am crezut-o.

Însă la momentul 2020, când a apărut în Europa acest virus, nimeni nu știa cum să se comporte în fața acestei amenințări.

În acest moment, cu această variantă Omicron, e clar că toate studiile spun că produce forme mai ușoare de boală comparativ cu varianta Delta.

Avem un grad de imunitate colectivă cred că suficient de bun. Dacă cumulăm cei care s-au îmbolnăvit în valul 4 și valul 5 și cu cei vaccinați, chiar și România reușește să ajungă la un grad de imunitate colectivă de peste 75-80%.

Eu cred că va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor și ieșirea din starea de alertă", a spus medicul, vineri seară, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel