COVID-19 - BILANȚ: aproape 15.000 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Foto Pexels
Aproape15.000 de noi cazuri de infecții COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. A crescut, în schimb, numărul deceselor.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.775 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Ministrul Sănătăţii, prof dr Alexandru Rafila, a arătat că, în viitor, vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea să se facă anual, în cabinetele medicilor de familie, atât pentru populaţia generală, cât şi pentru categoriile la risc.

Întrebat dacă ia în calcul ca vaccinarea să fie anuală, ministrul Sănătăţii a răspuns că „este posibil. Oricum, luăm în calcul, în cazul în care această vaccinare va continua, şi eu cred că va continua, să fie făcută de rutină în cabinetele medicilor de familie, fie că discutăm despre populaţia generală, fie mai ales pentru categoriile la risc".

De asemenea, prof dr Alexandru Rafila a arătat că nici centrele de testare și nici cele de evaluare nu vor rămâne toate funcționale, la nesfărșit. 

„Câteva centre de testare vor mai rămâne, dar marea majoritate a testărilor, în mod evident, ar trebui realizată la medicii de familie, care au în momentul de față instrumentele, inclusiv mecanismele financiare pentru a realiza acest lucru. Au doar teste rapide în acest moment, sigur. Dar dacă vor exista solicitări care corespund definiției de caz se pot testa fie prin apelarea Ambulanței, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienți. Gândiți-vă că în spitalele de boli infecțioase vor rămâne astfel de centre de testare”, a spus ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel