Coronavirusul din China nu a ajuns deocamdată în UE. CE are în vedere măsuri coordonate la nivelul UE

Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei
Statele membre ale UE nu au raportat deocamdată cazuri de infectare cu coronavirusul nou apărut în China, a anunțat joi Comisia Europeană, menționând că urmărește cu atenție situația și ia măsuri pentru asigurarea unui răspuns coordonat la nivelul UE.

„Comisia Europeană urmărește îndeaproape evoluția situației și continuă să coordoneze orice măsuri necesare de răspuns la nivel european. Comisarul (european pentru sănătate Stella) Kyriakides a discutat situația privind coronavirusul cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dimineața aceasta și ieri cu miniștrii sănătății din Franța și Italia", a transmis un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

„Comisia a convocat ieri o a doua întâlnire cu Comitetul pentru Securitate Sanitară pentru a discuta actualizarea evaluării de risc și potențialele implicații pentru UE". „Suntem pregătiți să ne intensificăm eforturile și sprijinul față de statele membre pentru asigurarea unui răspuns coordonat și luarea măsurilor de control adecvate dacă va fi necesar", a mai spus purtătorul de cuvânt al CE, menționând de asemenea că „niciun caz de nou coronavirus nu a fost deocamdată semnalat de către statele membre", iar „Comisia și statele membre așteaptă evaluarea OMS după a doua reuniune a acesteia, care se va desfășura astăzi (23 ianuarie)", a precizat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel