Coronavirus: o britanică a murit de COVID-19 după ce a fost scuipată de o persoană infectată

Deces,
O angajată a unei companii feroviare din Marea Britanie a murit de COVID-19. Femeia a fost victima unui incident cel puțin ciudat, ea a fost agresată și apoi scuipată de o persoană infectată cu noul coronavirus.

O angajată a unei companii feroviare din Marea Britanie a murit de COVID-19 luna trecută, a anunţat marţi sindicatul muncitorilor britanici din acest sector de activitate, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.
Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, lucra în gara londoneză Victoria. Ea și un coleg al ei au fost agresați pe 22 martie de o persoană, care i-a scuipat, pretinzând că e infectat cu noul coronavirus. Câteva zile mai târziu, ea a început să simtă primele simptome ale infecției, după care s-a simțit  tot mai rău și a fost internată la spital. „Se aflau în holul central lângă o casă de bilete în momentul în care au fost agresaţi de un călător, care i-a scuipat. Acelaşi bărbat a tuşit deasupra feţelor lor şi le-a spus că avea virusul”, au precizat reprezentanţii sindicatului TSSA într-un comunicat.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a prescris un concediu medical, observând că aceasta suferea din cauza unor dificultăţi respiratorii, se afirmă în comunicatul emis de TSSA.
Femeia nu a mai mers la muncă, iar starea ei de sănătate a continuat să se înrăutăţească, necesitând internare şi conectarea la un dispozitiv de ventilare mecanică, pe 2 aprilie. Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu. Ea era mama unei fetițe de 11 ani. Nici fetița și nici soțul ei nu au mai putut să o vadă după ce a fost urcată în ambulanță.

Poliţia transporturilor din Marea Britanie a deschis şi ea o anchetă, potrivit sindicatului TSSA, care a cerut autorităţii ce reglementează transportul feroviar să cerceteze faptele. Potrivit aceluiaşi sindicat, "există întrebări serioase legate de moartea ei, întrucât acest deces nu a fost unul care nu putea fi evitat".
Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca familiile tuturor angajaţilor din acest sector de activitate care au murit din cauza maladiei COVID-19 să primească o indemnizaţie din partea guvernului, aşa cum se întâmplă deja în cazul familiilor victimelor raportate în rândul personalului din sectorul medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel