Consumul de pește gras (dar nu și consumul de pește non-gras), este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat online în ianuarie, în Diabetes Care.
Guo-Chong Chen, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York City și colegii săi au folosit date de la 392.287 de participanți de vârstă mijlocie și mai avansată (55% femei) din Biobanca din Marea Britanie pentru a evalua asociațiile consumului de pește gras și non-gras și a uleiului de pește suplimente cu incidența diabetului de tip 2 .
Cercetătorii au descoperit că pe parcursul unei perioade medii de 10,1 ani de urmărire, au existat 7.262 de cazuri de diabet de tip 2. Pentru cei care au raportat mai puțin de o porție / săptămână, o porție / săptămână și două sau mai multe porții / săptămână de consum de pește gras, raporturile de risc ajustate multivariabil ale diabetului de tip 2 au fost de 0,84, 0,78 și respectiv 0,78, comparativ cu participanții care a raportat că nu a consumat niciodată pește gras. Nu a existat nicio asociere între consumul de pește non-gras și riscul pentru diabet de tip 2.
A existat un risc cu 9% mai mic pentru diabetul de tip 2 în rândul participanților care au raportat utilizarea regulată a uleiului de pește la momentul inițial față de neutilizatori și un risc cu 18% mai mic în rândul celor care utilizează în mod obișnuit ulei de pește, care au raportat, de asemenea, utilizarea uleiului de pește în cel puțin una din mesele din ultimele 24 de ore, față de cei care nu obișnuiau să consume uleiul de pește.
„În prezent, este prudent să recomandăm peștele gras proaspăt ca parte a unui model alimentar sănătos, în loc de suplimente de ulei de pește pentru prevenirea diabetului”, scriu autorii într-un comunicat.
Cunoscutul nutriționist dr Anca Hâncu...
Un adolescent în vârstă de 16 ani din...
Până astăzi, 6 martie, pe teritoriul...
Decesele provocate de coronavirus în...
Ugur Sahin, directorul BioNTech.,...
LORNOXICAMUM – prospect. Acțiune:...
Comitetul Municipiului București...
Gina Pistol mai are un pic și naște,...
Vă invităm să urmăriți o emisiune...
Campania de vaccinare presupune...
L-ORNITIN L-ASPARTAT – prospect....
Pentru a combate astenia de...
Cercetătorii au descoperit, într-un...
Medicul Beatrice Mahler, managerul...
Cercetătorul Octavian Jurma a...
Simona Hapciuc, concurentă la...
Lista țărilor cu risc epidemiologic...
Profesorul și medicul Patriciu...
Un centru de testare va fi amenajat...
Profesorul și medicul Patriciu...
Despre persoana din Pitești bolnavă...
Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la...
Încă un oraș din România intră de...
Dieta tradițională rurală tanzaniană,...
PONATINIBUM - prospect. Acțiune:...
Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu,...
Autoritățile spaniole au lansat un...
Dacă te confrunți adesea cu probleme...
Grapefruitul se mândrește cu o listă...
SULFASALAZINUM - prospect. Acțiune:...
Nouă maimuțe mari de la grădina...
Un preot misionar din județul Cluj...
Capitala a intrat în scenariul roșu,...
Specialiștii din Danemarca și Austria...
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect....
Studiile și metaanalizele anterioare...
Pătrunjelul are mai multă vitamina C...
Ministrul Educației a explicat cum se...