Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Printre subiectele importante din program se află și Problematica medicinei primare și a medicinei de ambulator în România,
Peste 8.000 de medici s-au înscris până acum și sunt așteptați la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București, unul dintre cele mai ample evenimente științifice din medicina românească, care se desfășoară în perioada 21-24 aprilie 2021, în format online.
Conferința aduce în prim-plan atât actualitățile din practica medicală, cât și subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară și medicina de ambulator.
„Mă bucur că acest eveniment medical, organizat într-un context epidemiologic complicat, prin tematicile și lectorii propuși, a reușit să adune o participare extrem de amplă. An de an, conferința a devenit o referință în cadrul manifestărilor științifice. În 2021, conceptul acesteia a fost construit pe trei direcții: cunoaștere, știință și educație medicală continuă, concepte extrem de importante în abordarea clinică de către medici. Mai mult ca oricând, în perioada marcată de pandemie prin care trecem, în care informațiile s-au schimbat într-un timp foarte scurt, vedem cât de importantă este cunoașterea în domeniul medical, cât de important este ca decizia medicală să fie bazată pe știință. Sunt convinsă, în calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, că și în această perioadă, în care manifestările clasice nu pot fi organizate, trebuie găsite soluții ca proiectele de educație medicală să se desfășoare în continuare, pentru ca medicii români să poată participa și afla informații științifice relevante pentru practica lor medicală curentă”, a declarat Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.
Sesiuni științifice de interes, din diverse sfere medicale, afecțiuni medicale abordate din perspectiva pandemiei de COVID-19 se vor regăsi, pe parcursul a patru zile, în cadrul celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.
„Programul științific este structurat pe parcursul a patru zile, în care am abordat sesiuni științifice din diverse specialități, propunând tematici care sunt convins că vor aduce plus valoare în practica curentă a medicilor participanți. Evenimentul include și două mese rotunde, organizate în serile de 22 și 23 aprilie, pe tematici ce vizează două segmente extrem de importante ale sistemului medical românesc: <<Salvați Medicina Primară!>> și <>. La masa rotundă <<Salvați Medicina Primară>> sunt invitați reprezentanți ai medicilor de familie de la nivelul București-Ilfov, dar și voci ale medicilor municipiului București, precum Dr. Sorin Paveliu și Dr. Cristian Sever Oană. În cadrul sesiunii<>, masa rotunda este organizată în parteneriat cu Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator”, a declarat Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, Vicepreședinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.
Colegiul Medicilor din Municipiul București numără peste 14.000 de membri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...