Circulație sanguină: soluții ca să o îmbunătățiți

Circulație sanguină, soluții: cum o îmbunătățiți  FOTO: pexels.com
Circulație sanguină. Hidratarea, statul în picioare la birou și șosetele de compresie sunt câteva soluții de îmbunătățire a circulației sângelui.

Circulație sanguină, soluții. Circa 60.000 de mile de vase de sânge, inima și alți mușchi alcătuiesc sistemul circulator, o rețea vastă de „drumuri" ce transportă sânge în fiecare colț al corpului. Când circulația dumneavoastră este slabă, aceasta încetinește sau blochează fluxul sanguin, iar asta înseamnă că celulele din corpul dvs. nu pot obține tot oxigenul și substanțele nutritive de care au nevoie, se explică pe platforma webmd.com.

Când membrele nu pot obține suficient sânge, puteți avea mâinile sau picioarele reci sau amorțite; dacă aveți o piele sensibilă, ea poate căpăta o nuanță albastră.

Câteva idei la îndemână ca să vă îmbunătățiți circulația sanguină:

1. Renunțați la fumat - nicotina este ingredientul activ în țigări, țigări electronice și tutun fără fum. Vă strică pereții arterelor și vă îngroșează foarte mult sângele, nu poate trece prin ele.

2. Controlul tensiunii - Dacă este prea mare, poate provoca arterioscleroza, o afecțiune care vă întărește arterele. Verificați tensiunea cel puțin o dată pe lună; vă puteți cumpăra un monitor de tensiune arterială acasă.

3. Hidratați-vă - sângele este aproximativ jumătate de apă, așadar trebuie să rămâneți hidratat pentru a o menține în mișcare. 8 pahare de apă pe zi. Veți avea nevoie să beți mai mult dacă faceți exerciții sau dacă afară este foarte cald.

4. Stați în picioare la birou – statul pe scaun câteva ore nu este sănătos pentru circulația sanguină sau pentru spatele vostru - slăbește mușchii picioarelor și încetinește fluxul de sânge în picioare, ceea ce ar putea provoca cheaguri. Este posibil să dureze puțin timp să vă obișnuiști, dar stând în picioare funcționează valvele din venele piciorului, trimițând sânge până la inimă.

5. Mai multe plante și mai puțin carne - mâncați o mulțime de fructe și legume, stați departe de grăsimi saturate care se găsesc în carne roșie, pui, brânză și alte surse de animale; evitați prea multă sare. Asta vă ajuta să vă mențineți valori normale ale greutății, colesterolului și tensiunii arteriale.

6. Șosete de compresie – vă pot strânge un pic, dar pun sângele în mișcare; vorbiți cu medicul ce lungime și cantitate de presiune sunt cele mai bune pentru dumneavoastră.

7. Periați-vă corpul, nu doar părul - luați o perie de corp cu peri drepți. Începeți cu picioarele și mergeți în sus, folosind mișcări lungi pe picioare și pe brațe, faceți cercuri pe burtă și pe spate. Periajul vă scapă și de pielea uscată. Puteți încercați zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel