Circa 55.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Vaccin
În ultimele 24 de ore s-au imunizat împotriva infecției COVID circa 55.000 de români.

Autoritățile anunță că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat anti-COVID 55.174 de români.

”3 decembrie – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-191. Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 55.174; Persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore: 12.976; Total persoane vaccinate: 7.777.799;4. Persoane vaccinate cu schemă completă: 7.489.616;5. Persoane vaccinate cu doza de rapel: 1.619.418;6. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 15.052.037.Informații detaliate găsiți pe platforma națională de informare: https://bit.ly/vaccinare_03decembrie”, potrivit Ro Vaccinare Facebook. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat vineri, 3 decembrie, că săptămâna viitoare vor fi făcute public un set de măsuri adaptate situaţiei epidemiologice (varianta Omicron). Oficialul susține că e posibil ca în câteva luni Omicron să fie tulpina dominantă.

"99,9% dintre cazuri sunt produse de tulpina Delta. Dacă peste trei luni sau patru luni tulpina Omicron va fi dominantă atunci secvenţierea va fi direcţionată către cazurile care ar putea să fie produse de o altă tulpină. (...) Nu este nimic spectaculos. Nu vreau să generăm ştiri, vreau să generăm informaţii. Atât tulpina Omicron cât şi celelalte tulpini circulante deja nu mai constituie altceva decât certificarea îmbolnăvirii. Aţi văzut că avem trei persoane, mă refer la cele care au venit în prima cursă din Africa, care sunt infectate, dar asimptomatice. Nu trebuie să speriem în vreun fel lumea, dar trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate", a mai precizat ministrul Sănătăţii, arată Antena 3.

Coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat vineri că noua variantă de coronavirus Omicron este foarte transmisibilă, însă oamenii nu ar trebui să intre în panică. Swaminathan a declarat într-un interviu în cadrul conferinţei Reuters Next că omenirea trebuie să pregătească o reacţie corectă şi precaută şi că nu ar trebui să intre în panică din cauza noii variante a virusului SARS-CoV-2. "Cât de îngrijoraţi ar trebui să fim? Trebuie să fim pregătiţi şi precauţi, nu panicaţi, pentru că ne aflăm într-o situaţie diferită faţă de acum un an", a spus Swaminathan. În ceea ce priveşte apariţia noii variante de coronavirus, ea a afirmat că omenirea este mult mai bine pregătită în prezent, având în vedere dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19 după declanşarea pandemiei.

Rămân multe necunoscute despre varianta Omicron, depistată iniţial în Africa de Sud luna trecută şi detectată de atunci în aproape 30 de ţări. În această perioadă, mai multe regiuni din Europa se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Delta. "Trebuie să aşteptăm, să sperăm că este (o variantă) mai uşoară ... însă este prea devreme pentru a trage concluzii generale despre noua variantă", a adăugat reprezentanta OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel