Anxietatea nu doar că îți afectează...
Dincolo de aroma sa care face mâncărurile gustoase, chimenul are numeroase proprietăți terapeutice și efecte antiseptice, antispastice, antiinflamatorii, vermifuge etc.
Chimenul (Cavum carvi) este o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care luptă împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții au efect anticancerigen, iar semințele de chimen sunt benefice pentru persoanele care suferă de cancer de colon.
Datorită conținutului în vitamine din complexul B, chimen are efecte pozitive și asupra sistemului nervos. Consumul de chimen îmbunătățește memoria și previne apariția bolilor degenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson.
Datorită conținutului său crescut în fibre, vitamine și minerale chimenul este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea problemelor digestive. Chimenul reglează nivelul de aciditate gastrică, elimină balonarea și ameliorează ulcerul gastric.
Majoritatea bebelușilor suferă de colici în primele luni de viață, iar ceaiul de chimen are capacitatea de a opri aceste tulburări inconfortabile. În medicina tradițională, chimenul este folosit atât pentru tratarea constipației.
Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil sunt sfătuite să bea ceai de chimen pentru ameliorarea simptomelor.
Chimenul reglează nivelul de glucoză din sânge și are efect hipoglicemiant. De asemenea, chimenul scade nivelul de colesterol din sânge. Colesterolul este crescut în diabet și este un pericol din cauza faptului că se depune pe vasele de sânge. Semințele, ceaiul și tinctura de chimen sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.
Chimenul are proprietăți antiseptice și antiparazitare. Totodată, chimenul are efect antiinflamator și reduce durerea. Anumiți compuși din chimen contribuie la accelerarea arderii grăsimilor și vin în ajutorul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.
Există persoane alergice la semințele de chimen care nu ar trebui să consume acest produs. De asemenea, excesul de chimen poate cauza amețeli și stare de greață.
Vezi și: Cum poți scăpa de COLICILE bebelușului cu REMEDII naturiste
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...